Передплата 2024 «Добра кухня»

Оскар'2019. Найдорожчий діамант, золоті кросівки і чоловічі сукні

На червоному килимі перед 91-ю церемонією вручення Оскарів крокували золоті мешти, коштовні камені і чоловічі сукні

Спайк Лі, режисер «Чорного братства» («Чорного кланівця») на червоній доріжці вшанував свого приятеля Принца. Перед церемонією режисер опублікував в Instagram його фото з підписом «Знаю, що мій брат Принц буде дивитися нинішню церемонію і співатиме «It's Gonna be a Beautiful Night».

Твір Принца «Mary Don't You Weep» звучить наприкінці «Чорного кланівця». Фільм отримав Оскара за найкращий сценарій.

Спайк Лі вийшов на червону доріжку у перснях з написами «Love» і «Hate». Був одягненим у пурпурний гарнітур від Освальда Боатенга і золоты кросівки-«джордани». Їх для нього особисто вибрав їхній «патрон», видатний баскетболіст Майкл Джордан.

Перед врученням нагород Лі пообіцяв, що переможе усіх на червоній доріжці. «Чоловіки, жінки, мене не обходить, у що вони будуть взуті, хай навіть у 15-сантиметрові каблуки. Вони не затьмарять мої «джордани», — сказав він «New York Times» за кілька днів перед церемонією.

Знана своєю прихильністю до неповторних строїв Леді Гага здивувала доволі консервативною сукнею від будинку моди Александра МакК’юена. Але більше за сукню увагу прикувала її біжутерія. Леді Гага, номінована за першопланову роль у фільмі «Народження зірки», мала на шиї 128-каратове намисто від «Tiffany Diamond», зроблене з найбільшого у світі жовтого діаманту, знайденого в 1878 році.

Це намисто публічно носили тільки три рази. Востаннє публіка бачила його на Одрі Хепберн під час фотосесії, яка промувала «Сніданок у Тіффані» у 1961 році. Ціна діаманта — 30 мільйонів доларів.

Леді Гага отримала статуетку і за найкращу пісню, яку тут же виконала з режисером фільму та своїм екранним партнером Бредлі Купером.

Величезне здивування викликав також актор і вокаліст Біллі Портер (серіал «Поза»), який з’явився на червоній доріжці у пишній сукні, доповненій смокінгом (авторська робота Крістіана Сіріано). «Завдяки серіалові „Поза“ мене запросили на червону доріжку. Але я маю що сказати, окрім свого вбрання. Моєю метою є бути твором мистецтва з політичним посланням на кожному своєму виході до публіки. Хочу прискорити визнання очікувань мільйонів. Що таке насправді чоловічість? Що це назагал значить?», — коментував він для «Vogue».

Актор подякував також Крістіану Сіріано, який став улюбленим дизайнером зірок, що мають проблеми з одягом на важливі свята. У 2016 році він, що здобув славу як переможець четвертого сезону «Project Runway», створив сукню для Леслі Джонс на прем’єру «Ghostbusters». Це сталося після того, як акторка поскаржилася у Twitter на те, що через фігуру їй відмовляють усі знані будинки моди.

На цьогорічній церемонії Оскара у шатах, створених Крістіаном Сіріано, з’явилися також Октавія Спенсер (продюсера «Зеленої книги», «Форми води») і Даніель Макдональд («Bird Box», «Dumplin»).

Схожі новини