Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Це професійні мисливці-браконьєри»

У лісових хащах, між Левандівкою та Білогорщею, львів’янка знайшла лисицю та двох зайців, які потрапили у… пастки

«Про людську жорстокість… Людям зі слабкими нервами фото не рекомендовано до перегляду! — написала у групі „Чим живе Левандівка“ місцева мешканка Інна Прокопчук. — У лісочку, що поблизу Білогорщі, виявлено пастки для звірини. На деревах розставлені сільця (петлі-зашморги) з металевого дроту. Як наслідок — два вже розтерзаних зайці і лисичка, які потрапили у ті лабети… Знайдені петлі познімали».

Народ у соцмережах почав висувати версії, хто встановив ці пастки? Одні припускали, що це діти «розважаються», інші, що це роми з Білогорщі… Або хтось відловлює бездомних собак. Писали й про те, що лисицям нічого їсти, от вони і вирушають на пошуки їжі до житлових кварталів…

Один чоловік розпитував у пані Інни, де конкретно розташоване це місце? «Так, я мисливець, — зауважив пан Василь. — Живу на Левандівці, а питаю для того, щоб разом з друзями прочесати ці місця, познімати решту петель. І, можливо, спіймати того, хто цим займається. Не думайте, якщо мисливець, значить браконьєр. Є цілком адекватні люди…».

Пані Інна розповіла журналісту «ВЗ»: «Щодня гуляю там з собакою. До речі, бездомних собак ніколи там не бачила. Того дня моя собака почала стурбовано бігати, усе винюхувала… Я полізла за нею у вглиб лісу, подивитися, що там таке. І ось … Думаю, це браконьєр-профі з Білогорщі. Але то лише здогадки. Слід на снігу був великого чоловічого розміру…».

Запитую у жінки, чи писатиме заяву до поліції, і наскільки ці пастки небезпечні для мешканців? «Про поліцію не думала, — каже Інна. — Це місце у хащах, люди там не гуляють і тим паче діти. Для людей ці пастки небезпеки не становлять, а для тварин смертельні, собака може потрапити елементарно».

Не слід забувати, що лисиці переносять сказ. А тому небезпека для людей є вкрай високою. До речі, крім зайців, лисиць, у тій місцині багато куріпок… В ЛКП «Зелений Львів» журналісту «ВЗ» пообіцяли обстежити цю територію. Але на це потрібен час.

Схожі новини