Передплата 2024 «Добра кухня»

Заворушення в Афінах: Поліція затримала понад 130 осіб

  • 25.01.2019, 10:12
  • 568

Щонайменше 133 людини було затримано грецькими правоохоронцями в Афінах через масові заворушення, які сталися біля парламенту країни.

Про це повідомляє «112 Україна» із посиланням на місцеве видання Naftemporiki.

Владі довелося застосувати силу після того, як мітинг проти угоди Афін зі Скоп'є щодо перейменування колишньої югославської республіки Македонії вийшов з-під контролю.

Групи молодиків у протигазах і чорних хустках на обличчях підійшли до пам'ятника Невідомому солдату та піднялися мармуровими сходами, що ведуть до парламенту.

Вони почали закидувати поліцейських бруківкою і пляшками, ті почали їх розганяти сльозогінним газом. Перемога була за силовиками, в районі центральної площі Сінтагма затримали 133 хуліганів, 10 з них згодом заарештовані за напад на представників влади.

Сьогодні вуличні протести в Афінах поновляться, адже у парламенті відбудеться голосування щодо угоди з Македонією про перейменування.

Нагадаємо, в п'ятницю, 11 січня, парламент Македонії схвалив внесення поправок у конституцію, якими передбачено зміну назви країни з Республіки Македонія на Республіку Північна Македонія. Вранці 20 січня в Греції почалися масові протести проти перейменування Македонії, частина греків вважає, що македонцями мають право називатися лише жителі грецького регіону, а не громадяни сусідньої держави.

Схожі новини