Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава УГКЦ привітав православних з Об’єднавчим Собором та обранням предстаятеля Православної церкви України

  • 16.12.2018, 09:35
  • 1 203

Глава українських греко-католиків митрополит Святослав (Шевчук) привітав православних зі створенням Православної церкви в Україні, предстоятелем якої обраний 39-річний митрополит Епіфаній.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці керівник відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ отець Костянтин Пантелей.

Священик навів слова верховного архієпископа УГКЦ Святослава Шевчука про те, що сьогоднішній день є історичним. «Сьогодні особливий історичний момент для християн України. Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із об’єднавчим Собором», — сказав глава УГКЦ Святослав.

Він також висловив готовність до співпраці з новою Помісною Православною Церквою України. «У цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої церкви до новообраного предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність та долаємо те, що нас роз’єднує, залежить майбутнє церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави. Попереду — багато праці», — навів слова Блаженнішого Святослава отець Костянтин.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.