Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В окупованому Криму кількох ув’язнених українців тримають у «ямі», — Денісова

  • 21.11.2018, 16:58
  • 621

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова отримала інформацію, що декількох ув’язнених у Криму громадян України утримують в «ямі».

Про це омбудсмен повідомила у Facebook.

«Тривожні новини надійшли з Криму. Мені стало відомо про утримання у так званій „ямі“ кількох громадян України. Серед них — затриманий два тижні тому Ділавер Гафаров. До карцеру потрапили й учасники справи „Веджіє Кашка“ — Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Кязім Аметов. Ще двоє кримських татар опинились у „спецблоці“ у Ростові-на-Дону. Обидвоє — фігуранти справи „Хізб ут-Тахрір“ Ремзі Меметов та Енвер Мамутов», — написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що про нові порушення прав ув’язнених сповістила голову моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Фіону Фрейзер. Український омбудсмен також уточнила, що вже звернулася до українського консула, щоб він «перевірив цю інформацію».

Крім того, вона надіслала запити до уповноваженого з прав людини у Р Ф Тетяни Москалькової та голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

«Я закликала їх вжити всіх заходів щодо забезпечення належних умов тримання українських громадян та надання їм кваліфікованої медичної допомоги», — написала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Схожі новини