Передплата 2024 «Добра кухня»

Експерт розповіла, що відбувається з організмом, коли ми кидаємо пити

  • 21.10.2018, 16:58
  • 10.9K

Головні болі, нездоровий колір обличчя, почуття провини в стосунках із коханими і друзями, розчарування в сексі, суїцидальні думки і навіть соноселікафобія — доктор розповідає про те, які відчуття зникнуть з вашого життя, якщо ви на місяць відмовитеся від алкоголю.

Про це пише nv.ua.

Згідно з доповіддю, опублікованою медичним виданням Lancet за результатами глобального і тривалого дослідження впливу алкоголю на організм людини, в якому брали участь жителі 195 країн світу в період з 1990 по 2016 рік, мінімально безпечної норми алкоголю не існує. Ви все ще пропускаєте по келишку в день? Або п'єте з друзями пиво раз в тиждень? Спробуйте виключити алкоголь з вашого життя рівно на один місяць і подивіться, які зміни відбудуться з вашим організмом.

Фіона Сим, фахівець організації Drinkaware, що консультує людей з питань алкогольної залежності, розповіла Evening Standard про зміни, які відбудуться в організмі завдяки утриманню від алкоголю протягом лише одного місяця.

У вас обов'язково знизиться кров'яний тиск, нормалізується сон і покращиться його якість.

«Після тривалих пиятик, ви можете нічого не пам'ятати про те, як, з ким і де пили, але, якщо ви так п'єте регулярно і багато, втрата пам'яті може таїти в собі загрозу. Коли ви кидаєте пити, мозок відновлює електронні зв'язки і здатність без труднощів запам'ятовувати те, що відбувається, якщо тільки клітини мозку не були серйозно пошкоджені в наслідок зловживання «, — розповіла доктор Сім.

Зникне почуття провини. Також ви зможете без проблем зустрічатися з друзями, колегами по роботі, рідними, і вас не будуть мучити думки про те, що ви щось сказали чи зробили, п'яним, і абсолютно про це нічого не пам'ятаєте. А якщо ви відключилися не зовсім тверезим, ваш мозок пропустить фазу швидкого сну, який відповідає за проживання почуття провини, тому з великою ймовірністю ви прокинетесь, почуваючи себе за щось винуватим, а ще вас замучить соноселікафобія, тобто страх перед порожньою склянкою пива. Нічим похмелитися?

Нормалізується робота печінки і покращиться колір обличчя і навіть зовнішність. Але якість цих поліпшень все ж залежить від того, наскільки печінка постраждала до початку місяця тверезості.

Алкоголь насправді потужний депресант, не зважаючи на відчуття піднесення після келиха вина, пива чи чарки горілки. Насправді все навпаки і людей, що зловживають алкоголем, нерідко відвідують думки про те, що все погано і суїцидальні ідеї.

Алкоголь не є афродизіаком. Зовсім навпаки, він знижує чутливість, і це означає, що ви швидше будете розчаровані, ніж зачаровані своїм сексуальним партнером. Крім того, чим більше чоловік і жінка вживають алкоголю, тим важче їм зачати дитину.

Алкоголь впливає на різкі перепади настрою і є причиною раптової агресії. У той час як відмова від вживання алкоголю може «поліпшити» поганий характер.

Також тверезий спосіб життя сприяє зниженню ризику ожиріння і можливості захворіти деякими видами онкологічних захворювань, наприклад, раком грудей або кіщківника.

Схожі новини