Передплата 2024 «Добрий господар»

Луценко анонсував арешт майна опального олігарха Фірташа

  • 10.10.2018, 14:25
  • 839

Генеральний прокурор України Юрій Луценко очікує остаточних висновків експертиз, щоб найближчими місяцями вдатися до резонансних дій стосовно бізнесмена Дмитра Фірташа, який п’ятий рік чекає в Австрії на рішення про екстрадицію до США, і стосовно його підприємств в Україні.

«У пана Фірташа найближчими місяцями будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території», — сказав він журналістам у Києві в середу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо говорити відверто, очікую остаточних висновків експертиз. Щойно вони будуть, будуть і підозри, і накладені арешти, й інші резонансні дії», — додав генпрокурор.

За його словами, нахабство, з яким Дмитро Фірташ звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшло будь-які межі. «А це означає, що ця справа лежить у мене в найближчому до моєї правої руки стосі», — наголосив Юрій Луценко.

Він зазначив, що прокуратура неодноразово намагалася перешкодити постачанням української сировини на підприємства Дмитра Фірташа в Криму, проте реалізувати це на практиці заважають суди, рішеннями яких систематично знімаються арешти з родовищ.

«Періодично ми отримуємо такі рішення, починаємо все знову: знову накладаємо арешти, знову їх скасовують… Це досить рутинна робота», — констатував генпрокурор.

Нагадаємо, український олігарх, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був затриманий поліцейськими у Відні за запитом ФБР і поміщений в слідчий ізолятор 12 березня 2014 року.

У США Фірташу пред'явили звинувачення в передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії

Через день суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу в 125 мільйонів євро. Сума була визначена, виходячи з фінансового стану олігарха і тяжкості інкримінованих йому злочинів. 21 березня олігарх був випущений під домашній арешт, де очікував на рішення суду з приводу екстрадиції в США.

В 2017 році Луценко заявив про розслідування в Україні кримінальних справ щодо компаній, пов'язаних з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Також у цьому ж році, ГПУ почала розслідувати можливе розкрадання держкоштів підприємствами бізнесмена.

Схожі новини