Передплата 2024 «Добра кухня»

Оприлюднено карту замінованих територій Донбасу

  • 07.10.2018, 17:15
  • 557

Україна на сьогодні є однією з найбільш забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами-залишками війни держав у світі.

Інформаційну карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни опублікувало Міністерство оборони України.

«З метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами Міністерством оборони України за сприяння неурядової організації The HALO Trust розроблено Інформаційну карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни», — йдеться у повідомленні.

На карті маркуються забруднені мінами чи снарядами території не лише Донецької та Луганської областей. Так, на мапі зазначається ділянка біля м. Балаклія (Харківська область). Дата обстеження ділянки — 29 вересня 2017 року, а її статус позначений як «Обстежена (очікує розмінування)».

«З початком агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей мали місце неодноразові випадки підриву військовослужбовців та цивільного населення на вибухонебезпечних предметах», — зазначають у відомстві.

Схожі новини