Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польські слідчі оглянули уламки літака Качиньського в Смоленську

  • 09.09.2018, 10:17
  • 565

Виїзд польських фахівців відбувся за погодженням з російською стороною.

Польські слідчі з 3 по 7 вересня провели обстеження уламків Ту-154 у Смоленську, який зазнав аварії в квітні 2010 року. Наголошується, що російські слідчі надали спеціальне обладнання для сферичної фотографії деталей уламків, повідомляє DT.UA.

Виїзд польських фахівців відбувся за погодженням з російською стороною на виконання запиту Варшави про надання юридичної допомоги у слідстві щодо катастрофи Ту-154М.

Як інформувалося, в кінці серпня Слідчий комітет РФ задовольнила запит польської сторони щодо проведення в присутності польських представників додаткового огляду речових доказів — агрегатів, підсистем і конструктивних елементів Ту-154М.

Як повідомлялося раніше, дії диспетчерів вишки «Смоленськ-Північний» призвели до ситуації, яка наблизила до катастрофилітак ТУ-154М президента Польщі Леха Качиньського, на борту якого знаходилися також представники політичної, військової та культурної еліти країни.

10 квітня 2010 року, неподалік від військового аеродрому під Смоленськом в РФ розбився літак Ту-154М з польським президентом Польщі Лехом Качинським та представниками політичної, військової та культурної еліти Польщі. Загинули всі 96 чоловік, що знаходилися на борту.

Згідно з висновками Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи стали неправильні дії екіпажу. Але в 2015 році нова влада Польщі повернулися до цієї теми. А на початку березня 2016 року було відновлено розслідування за фактом аварії літака.

Схожі новини