Передплата 2024 ВЗ

ФІФА прибрала термін «корупція» зі свого кодексу та ввела покарання за наклеп

  • 14.08.2018, 17:15
  • 483

У новому кодексі етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) зникло слово «корупція».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Associated Press.

Таке рішення було ухвалено під час секретних зустрічей футбольних чиновників, на яких вони переглядали зміст кодексу.

При цьому в кодекс введений новий вид порушення — дифамація, що має на увазі під собою поширення наклепів. Винні в наклепі на адресу ФІФА можуть бути відсторонені від будь-якої футбольної діяльності на 2 роки, а в разі повторного порушення — на 5 років.

«Людям, пов'язаним правовими відносинами з кодексом, забороняється робити публічні заяви, в яких міститься наклеп щодо ФІФА або будь-якої персони, пов'язаної з цим кодексом, в контексті заходів ФІФА», — йдеться в кодексі.

Хабарництво як і раніше заборонено, але судових розслідувань стосовно цього стане менше. Термін переслідування за ці порушення з необмеженого скоротився до 10 років.

По закінченні цього часу підозрювані у хабарництві, незаконному привласненні коштів та інших незаконних маніпуляціях не будуть притягуватися до відповідальності.

Нагадаємо, у 2015 році колишній президент ФІФА Йозеф Блаттер покинув свій пост через корупційний скандал, у якому був задіяний екс-очільник УЄФА Мішель Платіні. Блаттера звинуватили у незаконному переказуванні 2 мільйонів швейцарських франків на рахунок Платіні. Їх було усунуто від футбольної діяльності на 8 років, пізніше термін скоротили до 6 років.

Схожі новини