Передплата 2024 «Добра кухня»

Швидкі на шлюб із розлученням не поспішають

  • 06.08.2018, 14:58
  • 480

«Традиційні» молодята частіше розбігаються

У Мін'юсті вирішили розвінчати міф про те, що пари, які узаконили стосунки без довгих роздумів, у шлюбі надовго не затримуються. Підняли дворічну статистику про розлучення серед тих, хто скористався послугою «Шлюб за добу» («експрес-розписка» діє з липня 2016-го), й озвучили цифри. Ті виявилися не на користь саме «традиційних» клієнтів РАЦСів.

«Частка розлучень серед пар, які одружилися стандартним способом, становить 1,9 відсотка, — заявила заступник міністра юстиції Олена Сукманова. — А серед тих, хто одружився за добу, — 1,6 відсотка». Якщо у цифрах, то виходить, що з 38 тисяч 444 «експрес-пар», які одружилися за два останні роки, розпалося лише 615. Ну чим не аргумент для противників поспішного «забігу» до РАЦСу, які вважають, що «скороспілий» шлюб не може бути міцним і тривалим?

Через забобони послуга «Шлюб за добу» свою популярність в Україні не втратила. Найчастіше нею користуються у Києві (сім тисяч одружень за два роки), Одесі (близько шести тисяч реєстрацій), Маріуполі (понад 2,6 тис.), Львові — (2,5 тис.).

Схожі новини