Передплата 2024 «Добра кухня»

Букінгемський палац відкрили для туристів

Поки королева Єлизавета І І відпочиває у Шотландії.

Офіційна резиденція британської королеви Єлизавети II у Лондоні стала доступна для вільного відвідування. Усі охочі, повідомляє The Peak, можуть здійснити екскурсію Букінгемським палацом і познайомитися з життям монаршої родини.

Букінгемський палац стає доступним для відвідувачів щоліта, коли британська королева їде у відпустку до Шотландії. Завдяки цьому піддані Її Величності та закордонні гості мають можливість побачити кімнати палацу, де Єлизавета II та інші члени королівської сім'ї проводять офіційні зустрічі, зокрема, приймають глав іноземних держав.

Відвідувачі можуть побувати у 19 приміщеннях палацу, серед яких Тронний зал і Біла вітальня. Перший відомий як місце проведення весільної фотосесії герцога й герцогині Кембриджських, тобто принца Вільяма і його дружини Кейт Мідлтон. А у Білій вітальні, яка є найбільшою кімнатою палацу, відбуваються королівські прийоми.

Крім того, гості зможуть заглянути у Бальний зал, пройтися Головними сходами й побувати у Королівській скарбниці. У колекції Букінгемського палацу — картини знаменитих європейських художників, зокрема, роботи Тиціана, Рембрандта, Рубенса і Ван Дейка. У палаці зберігаються також істричні реліквії, зокрема, плащ французького імператора Наполеона, взятий з його карети відразу після битви при Ватерлоо (1815 рік).

Додаткова атракція — спеціальна експозиція на честь 70-річчя сина королеви, принца Уельського Чарльза.

Відвідати лондонську резиденцію королеви Великої Британії можна буде до 30 вересня. Вартість вхідного квитка — 24 фунти.

Схожі новини