Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гройсман підписав подання на звільнення Данилюка

  • 06.06.2018, 13:05
  • 679

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка

Про це очільник уряду написав на своїй сторінці у Facebook.

Прем'єр пояснив, що після спровокованого Данилюком конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які є несумісними з подальшим його перебуванням на посаді.

За його словами, поширення викривленої інформації серед міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з Євросоюзом могло поставити під загрозу їхні результати.

«На жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди. Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання», — наголосив Гройсман.

Нагадаємо, у середу, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у міністра фінансів Олександра Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив Прем'єра призначити йому п'ятого заступника — Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Схожі новини