Передплата 2024 «Добра кухня»

Із фронтових окопів — у зоопритулок

Врятовану куницю назвали Грізлі - бо гризе все, що потрапить на очі

Грізлі стала вже майже дорослою.
Грізлі стала вже майже дорослою.

Яких тільки тварин не доводиться рятувати від війни воїнам Збройних сил України! А ця виявилася справжньою несподіванкою для них. До рук наших захисників на Донеччині потрапила крихітна куниця, якій від народження був лише тиждень. Але нічого! — не дали їй загинути.

Маленьке виснажене звірятко, яке ще не мало шерсті, українські бій­ці знайшли в окопах, повідомляє «Суспільне». Тваринка здригала­ся від вибухів і шукала свою маму. Але її все не було. Ріднею для ма­люка стали хлопці у камуфляж­ній формі. Вони передали куницю волонтерам, а ті вже доправили знайду у зоопритулок «Пегас», що у селі Малозахарине на Дні­пропетровщині. Цей заклад опі­кується майже тисячею домашніх і диких тварин, врятованих у зоні бойових дій (є серед них навіть верблюд і вовки).

Працівники звіринця через кожну годину годували новосе­ла із соски. А спав малюк разом із керівником цього притулку Са­велієм. Згодом, коли сирота під­росла, її перевели в окремий вольєр. Тут її забезпечують зба­лансованим харчуванням: у меню тваринки курятина, риба, ягоди.

Назвали куницю Грізлі. І не­безпідставно — звірятко, підко­ряючись природному інстинк­ту, гризе все, що бачить. Але працівники зоо на цього гризу­на не ображаються. З ним у них прекрасні стосунки. Досить ко­мусь гукнути «Грізлі!» — і зубас­тий пухнастик вже мчить і стри­бає на руки.

Ековолонтери вчать свого підопічного самостійно добу­вати собі їжу. Навесні, як тільки Грізлі підросте, його випустять у дику природу.

До слова, інша «Грізлі» — ку­ниця, яка мешкає у Парижі, спричинила технічні проблеми під час проведення Олімпіади. Своїми гострими зубками вона пошкодила кабелі, що призвело до перебоїв у зв‘язку. Несправ­ність усунули. А от як прогнати маленького «диверсанта», щоб ексцеси не повторювалися, не знають.

Схожі новини