Передплата 2024 «Добра кухня»

Українці у всьому світі прискорюють нашу перемогу

З початку повномасштабної війни росії проти України сотні тисяч українців з усього світу об’єднуються, допомагають рідній країні, створюють волонтерські рухи

Війна згуртувала друзів, які багато років живуть у Тюбінгені (Німеччина), більшість із них є вихідцями з України та започаткувати ініціативу «Тюбінген допомагає Україні/Tübingen Hilft Ukraine» (сайт: https://tuebingen-hilft-ukraine.de, сторінка у Facebook: https://tuebingen-hilft-ukraine.de/), щоб привернути увагу німецької громадськості та допомогти вУкраїні.

Українська громада в місті Тюбінген та околицях залучає локальний бізнес, клініки і благочинні організації, місцеві газети та радіо для максимально ефективної гуманітарної допомоги Україні з фокусом на медикаменти та медичне обладнання. „Tübingen Hilft Ukraine“ співпрацює з українськими логістичними компаніями, що дозволяє завозити гуманітарну допомогу безпосередньо на територію України, де потім розподіляється місцевими волонтерами за необхідністю по всій території, насамперед, в зони військових дій. Так, на початок травня уже відправлено 126 тонн вантажу).

Найактивнішу участь бере волонтер - Сергій Білявець, який у вересні 2014 року відбудовував дитячий будинок «Вітрила надії» у Слов’янську Донецької області. Зараз Сергій зі своєю сім’єю збирає і відправляє допомогу в Україну з Німеччини. «Мотивація проста: треба допомагати, чим можеш. Постійно здається, що ти робиш замало, але знаємо точно, що разом – ми сила!» – каже Тетяна Білявець, дружина Сергія.

Олександр Глеба, студент університету, ініціатор волонтерського руху „Tübingen Hilft Ukraine“ каже, що Україну та її громадян треба підтримувати, де б ти не був, ми вже не зможемо зупинитись, це наш обов’язок, Україна – переможе.

Серед нас живуть дивовижні люди. Українці – це незламна та нескорена нація, яка має багато мужності. Для об’єднання і для перемоги у війні з росією – у нас у всіх одна думка, у всіх одна спільна мета. Разом ми сила, і все буде Україна!

Схожі новини