Передплата 2024 ВЗ

Полуничне варення

Рецепти від «Доброго господаря»

З цілими ягодами

1 кг ягід, 1,2 кг цукру, 1−2 г лимонної кислоти.

Ягоди вибирати невеликі і міцні, приблизно одного роз­міру. Очистити полуниці від листочків, ретельно вимити й дати обсохнути. Потім ягоди пошарово пересипати цукром і поставити в холодне місце на 4−5 год.

Отриману масу нагріти на малому вогні, поки вона не закипить, обережно перемі­шуючи, щоб цукор повністю розчинився. Прокип’ятивши полуницю деякий час, зняти ємність з плити на 20−25 хв. Повторити цей процес 1−2 рази, і потім доварити варен­ня до потрібної консистенції.

Щоб полуничне варення з цілими ягодами довго не зацу­кровувалося, за 5−10 хв до за­кінчення варіння потрібно до­дати в нього лимонну кислоту. Коли варення охолоне, роз­класти його в підготовлені простерилізовані банки.

Полуничний джем

1 кг ягід, 750 г цукру.

Вимиті і підсушені ягоди протерти через сито (мож­на просто пом’яти товкачем для картоплі), і трохи про­варити їх. Потім у масу до­дати цукор і варити 25 хв від початку закипання. Якщо хочете, щоб маса була гус­тішою, можете варити до­вше, перевіряючи на густоту. Джем з полуниці розлити у підготовлені банки і закрити кришками.

Полуниці з цукром на зиму

1 кг полуниць, 800 г цу­кру.

Вимити полуниці, очис­тити від листочків і нарізати на 4 частини. У глибокий по­суд скласти полуниці шара­ми, кожен шар пересипати цукром. Залишити на ніч, в холодильник не ставити. По­луниця за ніч пустить сік, цу­кор повністю розчиниться. Можна кілька разів обережно перемішати масу.

Простерилізувати банки, розкласти в них варення і за­крити простерилізованими кришками. Банки з варенням зберігати в холодному місці.

Схожі новини