Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щоб осінь була в радість – зміцнюємо імунітет

Щоб осінь була в радість, імунітет дитини необхідно зміцнити

Для цього усім батькам корисно знати, які вітаміни краще давати дітям восени.

Діти від народження до 2 ро­ків — вітамінні комплекси у вигля­ді порошків або сиропів у своєму складі мають великий відсоток ві­таміну D і кальцію для запобігання рахіту, зміцнення кісткової систе­ми дитини.

Діти від 2 до 4 років — по­лівітаміни бувають у вигляді жу­вальних цукерок або пластинок, містять аскорбінову кислоту, ви­готовлену з плодів шипшини або чорної смородини.

Діти від 6 років — таблетова­ні або у вигляді драже комплекси повинні містити вітаміни для під­тримки зору дитини.

Школярі-підлітки — багатокомпонентні вітамінно-мінеральні комплекси містять добову норму мікроелементів з урахуванням ваги дитини.

Для того, щоб розібратися, які краще приймати вітаміни восени дітям, варто згадати про їх осно­вні функції:

  • Забезпечують нормальний перебіг обмінних процесів у дитя­чому організмі.
  • Відповідають за ріст і онов­лення кісткових та м’яких тканин.
  • Підвищують захисні функції організму щодо шкідливих зо­внішніх факторів — хвороботворні бактерії, віруси, стреси.
  • Мінерали і мікроелементи є «будівельним матеріалом» тіла дитини, відповідають за його ро­зумовий розвиток.

Група ризику дітей, які по­требують вітамінів

  • Школярі — великі розумо­ві, психоемоційні навантаження, оточення іншими дітьми і дорос­лими найчастіше викликають зни­ження імунітету, піддають частим вірусним захворюванням.
  • Діти, що часто хворіють, — для швидкого відновлення організму після перенесеного захворювання і підвищення захисних функцій ор­ганізму дитячий лікар дає поради, які вітаміни давати дитині восени, а також після курсу антибіотиків.
  • Діти, які відвідують дитячий садок, — у колективі будь-якої установи завжди підвищується ризик інфекційних та вірусних за­хворювань.
  • Спортсмени — будь-яка фі­зична активність вимагає додат­кового «підживлення» дитячого організму корисними мікроеле­ментами.
  • Малюки, що перебувають на дієті, — якщо дитина разом з їжею недоотримує добову норму віта­мінів, мінералів, мікроелементів, цей дефіцит необхідно заповню­вати мультивітамінними комп­лексами. У цьому випадку, які вітаміни кращі для дітей восени, визначає медик, який давав ре­комендації щодо складання меню для дитини.

Схожі новини