Передплата 2024 ВЗ

«Юрчик мріяв стати пожежником...»

Винуватця ДТП, який на смерть збив 5-річного хлопчика, взяли під арешт

Розслідування резонансної ДТП на Сихові, яка забрала життя 5-річного Юрчика Кривулі і скалічила його шестирічну сестричку Аню, отримало розвиток. Галицький районний суд Львова прийняв для горе-водія Олександра Гошка міру запобіжного заходу — арешт. Зараз він перебуває у СІЗО. Але якщо винуватець ДТП заплатить 92 тисячі гривень, його звільнять під заставу... Це означає, що вбивця дитини буде на волі, але повинен співпрацювати зі слідчими, не матиме права виїжджати за межі області. Про це розповіла “Леополісу” тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Людмила Дячок.

Нагадаємо, у неділю, 11 серпня, ввечері діти каталися на велосипедах поблизу свого будинку. Аж раптом на них помчав ВАЗ-2109. «Дев’ятка», наче вихор, виїхала на газон, збила дітей. Люди кинулися рятувати малечу, яка корчилася від болю на землі, викликали «швидку». Юрчик помер на місці, Аню забрали в лікарню.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 ККУ (покарання — позбавлення волі від 3 до 8 років, позбавлення права керування автомобілем). Міліціонери перевірили інформацію про п’яного водія. Виявилося, він жодного разу не “засвітився” у ДТП, не мав порушень правил дорожнього руху. Аж тут таке!.. Як вдалося з’ясувати, Олександр був під мухою тому, що напередодні гучно святкував весілля брата. На другий день — “поправини”... Випив кінську дозу, в крові виявили три (!) проміле алкоголю.

Джерела в ДАІ кажуть, що для цього впродовж кількох годин потрібно “спожити” дві пляшки оковитої. У салоні також їхали нетверезі пасажири. Вони втекли...

Олександр Гошко мешкає на вулиці Гната Хоткевича, що на Сихові. Чоловік одружений, має семирічного хлопчика, працює на будівництві. У соц-мережах знайшли його особисту сторінку. Сфери його інтересів вражають. На першому місці — секс... За кілька годин після розголосу про трагічний випадок ця сторінка у соцмережі була заблокована...

Поки слідчі працюють над розкриттям злочину, у сім’ї Кривулів — велике горе. Не стало Юрчика. Аня має побиті ноги, руки, обличчя. Бабуся дітей пані Леся розповіла “Леополісу”, що родичі Гошка навіть не навідалися до лікарні, не поцікавилися, чи дати бодай якусь копійчину на лікування дівчинки та похорон хлопчика. Журналіст “Леополіса” поспілкувалася з Анею, мамі та бабусі — не до розмов. Дівчинка показує рани від удару машини. Каже, що сильно болить все тіло. “Я спочатку не відчула болю, — каже вона. — Побачила лише, що біля мене весь у крові лежав братик. У нього була розбита голова, з рота текла кров.

Моя футболка була аж коричневою від крові. До нас прибіг тато, який почув крики з балкона. Куди поділися наші велосипеди, не знаю. Пам’ятаю лише крики людей, які били машину”.

Аня розповідає, що дуже любила свого братика. Тепер навіть до школи не хоче. Дівчинка знову згадує про Юрчика: “Він мріяв стати пожежником... А я буду лікарем!”

Люди хотіли вчинити самосуд над водієм. Щоб Олександра Гошка не розірвали на шматки, на місце події приїхала група Сихівського райвідділу міліції та спецпідрозділ “Беркут”. Жителі Сихова не можуть оговтатися від того, що сталося. “Чоловіки розбивали вікна, стукали по капоту, а та п’янота сиділа, втупилася в одну точку, ніби нічого не чує”, — розповіла журналісту “Леополіса” жителька вулиці Довженка пані Оксана.

У вівторок, 13 серпня, Юрчика поховали на цвинтарі у селі Бірках Яворівського району, звідки родом його батько. Людей на похороні та парастасі було багато: група з дитячого садочка, родичі, сусіди, друзі, однокласники батьків.

Батьки дітей із садочка зібрали для сім’ї Кривулів 2 тисячі 170 гривень.

Журналіст “Леополіса” поспілкувалася з Лесею Шулак, вихователькою середньої групи “Сонечко” дитячого садочка № 183, який відвідував Юрчик Кривуля. Пані Леся не стримує сліз, їй тяжко говорити про смерть свого вихованця. “Юрчик ріс у порядній сім’ї, добре знаю його батьків, — говорить пані Леся. — Був вихованим хлопчиком, веселим, щирим, дружелюбним, здібним, талановитим. Любив малювання, відвідував гурток англійської мови, танцював. У музичних виступах головні ролі ми давали саме Юрчику, бо він був активістом. Підходжу до його шафки, ліжечка і так тяжко на душі від того, що його вже ніколи не буде в садочку...”.

Схожі новини