Передплата 2024 ВЗ

Лікує городня кукурудза

У кукурудзі корисне все. Зерно містить крохмаль, білки, жири, клітковину, каротин, великий набір вітамінів групи В, пантотенову кислоту, флавонові сполуки, солі калію, фосфору, заліза, міді й нікелю

В кукурудзяній олії близько 80% ненасичених жирних кислот, що належать до речовин, які регулю­ють обмін холестерину. У людей, хворих на коронарний атероскле­роз, що вживають цю олію, утво­рюється менше тромбів. Нерафі­нована кукурудзяна олія — хороше джерело фосфатидів, що запобі­гають накопиченню жиру. Її реко­мендують хворим на атероскле­роз, ожиріння, за хвороб печінки, артерій, цурового діабету тощо.

З лікувальною метою викорис­товують приймочки та стовпчи­ки кукурудзи. Їх збирають, коли достигають качани, починаючи з воскової стиглості. Зривають безпосередньо з рослин. Сушити їх краще на повітрі, в затінку, на горищі чи в кімнаті. Настої куку­рудзяних стовпчиків збільшують секрецію жовчі та поліпшують її відплив, зменшується вміст бі­лірубіну. Особливо ефективні за хронічного холециститу, холангіту та холангітогепатиту. Внаслідок систематичного вживання цих препаратів (відвару або настою) поступово зменшується й минає почуття важкості і болю у право­му підребер'ї, зникає нудота, блювання та метеоризм. Поліп­шується протромбінова функція організму, збільшується кількість тромбоцитів, прискорюється про­цес згортання крові.

Лідія Пшенична.

Схожі новини