Лікує городня кукурудза
У кукурудзі корисне все. Зерно містить крохмаль, білки, жири, клітковину, каротин, великий набір вітамінів групи В, пантотенову кислоту, флавонові сполуки, солі калію, фосфору, заліза, міді й нікелю
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/518057/kukurudza.jpg)
В кукурудзяній олії близько 80% ненасичених жирних кислот, що належать до речовин, які регулюють обмін холестерину. У людей, хворих на коронарний атеросклероз, що вживають цю олію, утворюється менше тромбів. Нерафінована кукурудзяна олія — хороше джерело фосфатидів, що запобігають накопиченню жиру. Її рекомендують хворим на атеросклероз, ожиріння, за хвороб печінки, артерій, цурового діабету тощо.
З лікувальною метою використовують приймочки та стовпчики кукурудзи. Їх збирають, коли достигають качани, починаючи з воскової стиглості. Зривають безпосередньо з рослин. Сушити їх краще на повітрі, в затінку, на горищі чи в кімнаті. Настої кукурудзяних стовпчиків збільшують секрецію жовчі та поліпшують її відплив, зменшується вміст білірубіну. Особливо ефективні за хронічного холециститу, холангіту та холангітогепатиту. Внаслідок систематичного вживання цих препаратів (відвару або настою) поступово зменшується й минає почуття важкості і болю у правому підребер'ї, зникає нудота, блювання та метеоризм. Поліпшується протромбінова функція організму, збільшується кількість тромбоцитів, прискорюється процес згортання крові.
Лідія Пшенична.