Передплата 2024 «Добрий господар»

Чарівний напій

Сік квашеної капусти виведе глисти

Розсіл кваше­ної капусти – чарівний напій. Фото nakolesax
Розсіл кваше­ної капусти – чарівний напій. Фото nakolesax

Квашена капуста не тільки дуже смачна й здатна прикрасити будь-який пісний стіл, підвищити апетит кожного, вона ще й цілюща, тому їсти треба її побільше, ретельно розжовуючи, тоді ясна завжди бу­дуть міцними та здоровими.

Що стосується розсолу кваше­ної капусти — це просто чарівний напій. По-перше, завдяки органіч­ним кислотам, які містяться в роз­солі, він камені й пісок із жовчного міхура виводить. Поп'єш тиждень до їди по половині склянки — і по­сиплеться пісочок, підуть камінці. По-друге, гастрит зі зниженою кис­лотністю за 2−3 тижні можна без та­блеток відрегулювати й на ноги ста­ти. По-третє, діабетики взагалі не повинні зимувати без квашеної ка­пусти: її розсіл знижує рівень цукру в крові.

У народі дуже популярним вва­жають такий засіб у разі хвороб печінки — коктейль з 0,5 склянки капустяного розсолу й такої ж кіль­кості томатного соку. Напій цілюще впливає на цей орган. П’ють його 3−4 рази на день після їди протягом місяця.

Крім того, розсіл допомагає усу­нути похмільний синдром: склян­ка цього напою здатна допомогти тому, хто перебрав з вечора спирт­ного, знову відчути себе людиною.

Народна медицина рекомендує також приймати капустяний роз­сіл тим, у кого проблеми з прямою кишкою, хто страждає від геморою. Розсіл і тут службу послужить: ба­жано випивати його до двох скля­нок на день — і все налагодиться.

Дуже неприємно почувається людина, дізнавшись раптом, що в неї в організмі виявлено гельмінти, які потихеньку поживні речовини висмоктують, плодяться й розмно­жуються. Вони квашеної капусти на дух не переносять, з її допомогою паразитів цілком можна позбутися.

У разі лямблій у печінці реко­мендується приймати по пів склян­ки капустяного розсолу за пів годи­ни до їди. Якщо ж глисти виявлено в кишечнику, то посадіть їх на дієту. Посидьте на одній квашеній капус­ті 3−4 дні, й паразити неодмінно ви­йдуть подивитися, що ж сталося, де їхні м’ясо та молоко.

Вугри для підлітка, безсумнів­но, — це велика біда, а для жінок — серйозна неприємність у будь-якому віці. Щоб позбутися цієї про­блеми, треба поставитися до неї серйозно. Слід вилучити з харчу­вання жирне, копчене, солодке. Більше вживати продуктів, багатих на клітковину, в тому числі кваше­ну капусту, овочі, фрукти, кисло­молочні продукти. Крім того, ре­комендується щодня вмиватися з милом і протирати обличчя спир­том (саліциловим, камфорним тощо). Періодично робити парові ванночки, обережно чистими рука­ми видавлювати вугри, змащува­ти спиртом і накладати компреси з 10-відсоткового перекису водню, щоб плями швидше розсмоктува­лися. Але ще корисно робити мас­ки з квашеної капусти. Її щільно на­кладають на розпарене обличчя, накривають серветкою й тримають протягом 30 хвилин.

А маски з капустяного розсолу стануть у пригоді тим, хто хоче тро­хи висвітлити веснянки. Треба змо­чити в ньому серветку й накласти на обличчя. Через 10 хвилин зняти, а шкіру помити водою.