Передплата 2024 ВЗ

Осінь — стрес для організму

Осінь — це справжній стрес для організму і серйозна перевірка на витривалість

Існує список так званих осінніх захворювань, які вступають у фазу загострення саме восени
Існує список так званих осінніх захворювань, які вступають у фазу загострення саме восени

Відзначається ріст захворювань, які обумовлені різкою зміною погоди, температурними перепадами і сезонною перебудовою організму. Існує список так званих осінніх захворювань, які вступають у фазу загострення саме восени. До цього списку входять такі хвороби.

Хвороби ЛОР-органів і застуда

Фарингіт, тонзиліт, трахеїт, ларингіт, синусит, ангіна, брон­хіт і ГРЗ — це далеко не повний перелік осінніх хвороб ЛОР-органів, які виникають, як пра­вило, через сезонне зниження захисних сил організму, коли імунітет просто не в змозі впо­ратися з бактеріальною і вірус­ної атакою.

Щоб уникнути захворювань ЛОР-органів в осінній період, слід проводити підготовчу ро­боту заздалегідь: загартову­ватися, приймати препарати для поліпшення імунітету, регу­лярно займатися спортом, за­стосовувати рецепти народної медицини (цибуля, часник і так далі).

Грип

Грип — це дуже небезпеч­не вірусне захворювання, яке може нашкодити здоров’ю різними ускладненнями. Саме восени починаються перші спалахи захворювань на грип, тому слід за перших холодів вживати профілактичних за­ходів.

Слід зміцнювати імунітет, уникати скупчення великої кількості людей, користуватися оксоліновою маззю (змащува­ти в носі), більше вживати на­туральні фітонциди — цибулю і часник.

Цистит

Загострення циститу восе­ни — актуальна проблема для багатьох, яка виникає через переохолодження і різке зрос­тання патологічної флори в ор­ганізмі.

Слід починати одягатися відповідно до погоди. Кра­ще трохи підстрахуватися і одягнутися тепліше, ніж потім тижнями лікувати запалення слизової сечового міхура. Крім цього, важливо своєчасно ліку­вати інфекційні захворювання, які також можуть провокувати розвиток циститу.

Кардіологічні захворювання

Хвороби серця восени обу­мовлені температурними пе­репадами і стрибками атмос­ферного тиску. В осінній період часто виникають напади стено­кардії, загострюється ішемічна хвороба серця, можливі гіпер­тонічні кризи.

Люди, що страждають від хвороб серця, повинні обов’язково щодня гуляти на свіжому повітрі, дотримувати­ся розпорядку дня, правильно харчуватися і приймати пре­парати, які підтримують роботу серця і судин.

Сезонна алергія

Осіння алергія вважається однією з найважчих, оскільки у цей період квітнуть такі рос­лини, як амброзія, активно розвивається цвіль у ванних кімнатах і пилові кліщі, які є дуже сильними алергенами і можуть викликати розріджен­ня слизових, почервоніння очей, нежить, напади астми, алергічні висипання на шкірі тощо.

Щоб зменшити прояв алер­гії, рекомендовано якомога частіше робити вдома вологе прибирання, утриматися від відвідування місць, де ростуть квітучі рослини, користуватися очисниками повітря, прокон­сультуватися з лікарем і почати прийом протиалергійних пре­паратів.

Загострення виразкової хвороби

Основні причини загострен­ня виразкової хвороби — це змі­на розкладу дня, неправильне харчування, гормональні пору­шення, брак вітамінів, загаль­ний депресивний стан.

Щоб запобігти розвитку ви­разкової хвороби, слід дотри­муватися спеціальної дієти, приймати ферменти, пити мі­неральну воду.

Схожі новини