Передплата 2024 «Добрий господар»

Народні засоби від безсоння

З безсонням варто боротися комплексно, застосовуючи для цієї мети лікарські рослини, а не лише хімічні препарати. Так користі буде більше

Дуже ефективно подрібнити і змі­шати за об’ємом по 1 частині листя м’яти перцевої і коренів валеріани лікарської, 2 частини трави пустирника, залити 4 ст. л. суміші в емальованому по­суді 1 л води, довести до кипіння, насто­яти до охолодження, процідити і пити по 1/2 склянки вранці натщесерце і увечері безпосередньо перед сном.

Можна змішати за об’ємом, попере­дньо подрібнивши, по 1 частині плодів фенхелю і квіток ромашки аптечної, по 2 частини коренів алтеї, солодки голої і пи­рію, залити 2 ст. л. суміші 250 мл води, до­вести до кипіння, проварити 5-10 хвилин на слабкому вогні, процідити і приймати теплим по 1 ст. л. 2-3 рази на день до від­новлення нормального сну.

Нерідко причиною безсоння бувають нервове збудження і аритмія. В цьому випадку слід подрібнити і змішати за об’ємом по 1 частині трави хвоща польо­вого, пустирника, плодів кмину і фенхелю, залити 4 ст. л. суміші 0,5 л окропу, насто­яти до охолодження, процідити і пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди, а 4 раз – за 1 годину до сну.

Вас може зацікавити: Музика здатна знеболювати і поліпшувати якість сну

Захворювання шлунково-кишкового тракту теж викликають безсоння. Щоб з ними впоратися і відновити здоровий сон, слід подрібнити і змішати за об’ємом по 1 частині коренів валеріани, трави материнки і сухоцвіту болотного, залити 4 ст. л. суміші 0,5 л окропу, настояти до охолодження, процідити і пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди, а 4 раз – за 1 годину до сну.

Можна змішати за об’ємом, попере­дньо подрібнивши, 3 частини трави по­лину звичайного, 2 частини трави дере­вію і 1 частину трави материнки, залити 2 ст. л. суміші склянкою окропу, настояти до охолодження, процідити і пити по 1/2 склянки вранці натщесерце та ввечері пе­ред сном. Цей настій покращує апетит і є легким снодійним.

Іноді не дає заснути головний біль. Для того, щоб його втамувати, треба подріб­нити і змішати за об’ємом по 2 частини трави зніту і плодів глоду криваво-черво­ного, по 1 частині листя м’яти перцевої і кропиви собачої, залити 2 ст. л. суміші склянкою окропу, настояти до охолоджен­ня, процідити і пити по 1/2 склянки вранці натщесерце та ввечері за 30 хвилин до сну. Ефективно залити склянкою окропу 1 ст. л. сухої подрібненої трави зніту, на­стояти годину, процідити і приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день до покращення.

Читайте також: Сновиди виглядають на 10 років старшими від своїх однолітків

Схожі новини