Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сир показаний для печінки

Дуже корисний цей продукт тим, хто страждає від хвороб печінки

Він здатний запобігти її жировому переродженню, яке трапляється у випадку накопичення в організмі шкідливих речовин, алкоголю, надмірного вживання жирних страв. Тому у випадках гепатитів, порушення процесів виведення жовчі, цирозу чи хвороб підшлункової залози сир їсти конче треба.

Корисні речовини, які вхо­дять до його складу, нор­малізують жировий обмін в організмі. Але з цією метою слід вживати знежирений сир. Пере­тертий однорідний сир засвою­ється особливо легко, зовсім не подразнюючи слизову шлунка та кишечнику. Саме тому його вживають з лікувальною метою у разі шлунково-кишкових захво­рювань.

Найліпше вибирати сир ді­єтичний, нульової або 5,5%-ої жирності. Годиться і сир смета­ноподібної консистенції. Голо­вне, щоб кислотність його була якомога нижчою. Особливо уваж­ними з вибором сиру слід бути хворим на виразку чи гастрит. Він також корисний для них, але кис­лотність звичайного сиру дуже висока для таких хворих.

У період загострення краще їсти так званий прісний сир. При­готувати його можна навіть удо­ма. До 1 л щойно перевареного молока додати 0,5 л кефіру. Отри­ману суміш відкинути на сито – сир готовий. Прісний сир можна також змішати зі сметаною.

Очищувач бронхів. З кислого сиру, що вже має запах оцту, ро­блять компреси. 200 г сиру змішу­ють з 1 ст. ложкою меду. Отриману суміш викладають рівним шаром на тканину, зверху накривають. Компрес прикладають до спини, закривають чистим папером, ша­ром вати і прибинтовують. Такі компреси краще робити на ніч.

Лідія Пшенична.

Читайте також: Проти кожної хвороби – свій сік

Схожі новини