Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проти кожної хвороби – свій сік

Для поліпшення травлення й робо­ти кишечнику ефективний грушевий сік

Апельсиновий сік — найкраще дже­рело вітаміну С. Він також зміцнює кро­воносні судини, тому рекомендується за атеросклерозу, гіпертонії, хвороб печінки.

У томатному соці багато лимонної, яблучної, щавлевої кислот. Свіжий томат­ний сік містить натрій, магній, калій і каль­цій, які дуже важливі для нормального об­міну речовин. Але пам’ятайте, що корисні кислоти містяться тільки в сирому соці, а після варіння або консервування вони з органічних перетворюються на неорга­нічні. У кращому разі просто не принесуть вам користі. А в гіршому — можуть бути причиною утворення каменів у нирках і се­човому міхурі.

Сердечникам корисний виноградний сік: він запобігає утворенню тромбів. Вва­жається, що ефект від нього не гірший, ніж від аспірину.

Серцевий м’яз добре зміцнює абрико­совий сік, він же виводить зайву рідину з тканин. Але в ньому багато цукру. Діабети­кам і охочим схуднути краще від нього від­мовитися, щоб не набрати зайвої ваги.

Для поліпшення травлення й робо­ти кишечнику ефективний грушевий сік. У ньому багато клітковини й пектинових сполук. Допоможе він тим, хто страждає від захворювань системи кровообігу. Сік груші використовують як сечогінний засіб.

У випадку захворювань шлунково-киш­кового тракту рекомендується сливовий сік. Він виводить з організму воду й кухон­ну сіль.

Курці повинні зупинити свій вибір на яблучному соці: він піклується про орга­ни дихання, виводить з організму шлаки й ниркові камені, корисний за недокрів’я, оскільки містить багато заліза.

Багатий на залізо й вишневий сік. До його складу входить ще фолієва кисло­та. Він зміцнює стінки кровоносних судин. Але вишневий сік — не кращий варіант для тих, у кого виразка або підвищена кислот­ність шлунка.

Для очищення організму ефективна суміш соків моркви й капусти. Тільки в сік із капусти в жодному разі не додавайте сіль — вона утворить нерозчинні сполуки, й сік стане шкідливим.

Читайте також: Як втратити вагу, а не здоров’я?

Валентина Миколів.

Схожі новини