Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Яблучне варення з лимоном і апельсином

Рецепт яблучного варення з лимоном і апельсином

1 кг яблук (очищених), 700 г цукру, 1 великий апельсин, ½ лимона, 100 мл води.

Яблука очистити, вирізати серцевину і нарізати пластинками. Викласти у кастру­лю з антипригарним покриттям. Апель­син очистити, зняти білі плівки та нарізати невеликими шматочками. Лимон можна не чистити, якщо подобається пікантна гіркуватість. Дуже ретельно вийняти усі кісточки і нарізати цитрус. Додати апель­син і лимон в каструлю з яблуками.

Приготувати сироп. Всипати цукор у каструлю, влити воду. Перемішати і до­вести сироп до кипіння. Цукор має по­вністю розчинитись. Гарячим сиропом залити фрукти. Поставити каструлю на плиту і на середньому вогні довести до кипіння, опісля зменшити вогонь і вари­ти фрукти в сиропі 20−25 хв. Якщо буде піна, то знімати. Дати варенню постояти 2−3 год і знову варити 20 хв. Гаряче ва­рення розлити у дві півлітрові простери­лізовані банки і закрити або закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, загорнути у ковдру до повного охолодження. Зберігати у неопалюваній коморі у квартирі.