Мариновані огірки
Рецепт
![](https://wz.lviv.ua/img/360x200/c/marynovaniohirky-cb8483ba.jpg)
1,5−2 кг огірків, 4−5 горошин чорного перцю, 4−5 горошин духмяного перцю, 2 парасольки кропу, по 4−5 листків вишні та смородини, 1 листок хрону.
Для маринаду: 1,5−1,7 л води, 160 мл оцту 6%, 100 г цукру, 90 г солі.
Простерилізувати 3-літрову банку або три 1-літрові. Добре промити листя вишні, смородини та хрону. Викласти листя на дно банки.
Огірки добре промити, обрізати кінчики з обох боків. Щільно вкласти огірки в банку (намагатися підібрати в одну банку огірки однакового розміру). Зверху покласти парасольки кропу.
Закип’ятити воду для маринаду. Залити огірки та залишити на 5 хв. Потім злити воду в каструлю і знову довести до кипіння. Знову залити огірки і залишити на 5 хв.
Знову злити воду в каструлю і приготувати маринад. Додати в каструлю сіль, цукор, оцет, горошини чорного та духмяного перцю. Закип‘ятити маринад і варити 3 хв.
Залити огірки киплячим маринадом. Закрити банку простерилізованою кришкою, перевернути догори дном. Накрити і залишити до вистигання.
Банки для огірків з оцтом на зиму можна простерилізувати так: ретельно вимити банки із содою та поставити їх у холодну духовку. Увімкнути її на 100−120°С і, коли нагріється, потримати банки 10−15 хв.
Закручені банки перевертають, щоб переконатися, що кришка закриває банку абсолютно герметично. Якщо за час, поки банка вистигає, з неї не просочився маринад — тест пройдено.