Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мариновані огірки

Рецепт

1,5−2 кг огірків, 4−5 горошин чор­ного перцю, 4−5 горошин духмяного перцю, 2 парасольки кропу, по 4−5 листків вишні та смородини, 1 лис­ток хрону.

Для маринаду: 1,5−1,7 л води, 160 мл оцту 6%, 100 г цукру, 90 г солі.

Простерилізувати 3-літрову банку або три 1-літрові. Добре промити лис­тя вишні, смородини та хрону. Виклас­ти листя на дно банки.

Огірки добре промити, обрізати кінчики з обох боків. Щільно вкласти огірки в банку (намагатися підібрати в одну банку огірки однакового розміру). Зверху покласти парасольки кропу.

Закип’ятити воду для маринаду. За­лити огірки та залишити на 5 хв. Потім злити воду в каструлю і знову довести до кипіння. Знову залити огірки і зали­шити на 5 хв.

Знову злити воду в каструлю і при­готувати маринад. Додати в каструлю сіль, цукор, оцет, горошини чорного та духмяного перцю. Закип‘ятити мари­над і варити 3 хв.

Залити огірки киплячим маринадом. Закрити банку простерилізованою кришкою, перевернути догори дном. Накрити і залишити до вистигання.

Банки для огірків з оцтом на зиму можна простерилізувати так: ретельно вимити банки із содою та поставити їх у холодну духовку. Увімкнути її на 100−120°С і, коли нагріється, потримати банки 10−15 хв.

Закручені банки перевертають, щоб переконатися, що кришка закриває банку абсолютно герметично. Якщо за час, поки банка вистигає, з неї не про­сочився маринад — тест пройдено.

Схожі новини