Кава з корицею
«Піґулка» для схуднення і магніт для фінансів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/502968/kava.jpg)
Чашка кави вранці - обов’язковий ранковий ритуал для багатьох. І він може стати кориснішим, принаймні для фігури.
Кава допомагає прокинутися темним зимовим ранком, підбадьоритися і підняти настрій. Напій низькокалорійний, якщо не додавати в нього цукор чи жирні вершки. У 100 мл свіжозварених мелених зерен лише 1 ккал, а в середній порції капучино з цукром і молоком 2,5% жирності вже близько 86 ккал.
Утім, завдяки кориці можна знизити апетит і зменшити об'єм спожитої за день їжі без стресу й обмежень. Випивши кави з цією спецією, довше відчуватимете ситість. Тим, хто має зайву вагу або намагається схуднути, каву слід вживати виключно некалорійну, без вершків і цукру. А покращити смак напою допоможе саме кориця.
Смачна пряність містить чимало важливих мінералів: кальцій, марганець, калій, залізо, магній. Крім цього, у ній багато клітковини, яка сприяє здоровому травленню.
Кориця багата на фенольні сполуки. Завдяки цьому вона стимулює травлення, нормалізує рівень цукру у крові, пригнічує тягу до солодкого і прискорює обмінні процеси. Ароматну спецію можна додавати не лише до кави, а й до інших гарячих напоїв, а також до страв. Наприклад, у сирну запіканку з яблуками, смузі з імбиром і мускатним горіхом або салат із червоної капусти з родзинками та грушею. Головне — купити справжню корицю, а не її бюджетний аналог касію. Буде спеція мелена чи у вигляді паличок — не важливо.
А ще зараз дуже популярний ритуал приготування кави з корицею щочетверга. Подейкують, що цей ароматний напій може додати фінансів, процвітання, удачі. Вірити в силу кави з корицею щочетверга чи ні - вибір кожного.
Кава з корицею
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/12/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%20%D0%B7%20%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%8E.jpg)
1 ч. ложка (з гіркою) кави дрібного помелу, 100 мл води, ½ ч. ложки меленої кориці, цукор (мед) — до смаку.
Насипати в турку каву та корицю. Злегка прогріти суміш на вогні, щоб з’явився аромат. Влити воду, варити до появи піни, зняти турку з плити і перелити половину кави в чашку. Решту кави в турці знову нагріти до появи піни і перелити в чашку. Додати цукор або мед. Перед подачею дати настоятися 1−2 хв.
Кава з молоком і корицею
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/12/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%20%D0%B7%20%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%20%D1%96%20%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%8E.jpg)
2 ч. ложки кави, 100 мл води, 100 мл молока, 1 паличка кориці, цукор — до смаку.
Налити молоко в каструлю, додати корицю, варити на малому вогні 5 хв, не доводячи до кипіння.
Заварити каву у воді будь-яким способом і процідити від гущі за потреби. Перелити каву в чашку, додати цукор, перемішати. Влити в каву молоко з корицею. Перемішати, дати настоятися 1−2 хв.
Розчинна кава з корицею
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/12/%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%20%D0%B7%20%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%8E.jpg)
2 ч. ложки розчинної кави, 1/3 ч. ложки меленої кориці, 100 мл води (молока), цукор — до смаку.
У чашці змішати каву, корицю і цукор. Влити окріп або кипляче молоко, перемішати.
Почекати 2−3 хв, поки кориця осяде на дні.