Яскравий рецепт: маринована капуста з буряком
Хрустка, соковита та яскрава — маринована капуста з буряком стане справжньою окрасою вашого столу. Завдяки простим інгредієнтам і легкому способу приготування, ви зможете створити оригінальну закуску з насиченим смаком. Дізнайтеся, як легко приготувати цю смакоту, яка стане ідеальним доповненням до святкового чи повсякденного меню!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/500131/marynovana-kapusta.jpg)
1,5−2 кг білокачанної капусти, 1 середній буряк, ½ головки часнику.
Для маринаду: 1 л води, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки грубої солі, 10 горошин перцю, 1 лавровий листок, ½ склянки оцту 9%.
З капустини зняти верхнє листя і вирізати качан. Листя нарізати на великі шматки.
Буряк очистити і нарізати тонкою соломкою або натерти на грубій тертці. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками. Змішати капусту, буряк і часник, перекласти у 3-літрову банку.
Для маринаду в каструлю налити води, додати сіль, цукор, перець і лаврове листя. Кип’ятити 10 хв, опісля вийняти перець і лаврове листя, додати оцет. За бажання можна додати 1 стручок червоного гострого перцю (з насінням або без) та/або кілька зубчиків часнику.
Гарячим маринадом залити капусту. Дати охолонути і поставити в холодильник на добу. Готову мариновану капусту з буряком можна зберігати в холодильнику під поліетиленовою кришкою.
Можна замаринувати капусту не лише з буряком, а й з виноградом. Головне, купити правильний виноград — недостиглий і втриматися від бажання його помити. Як і у випадку з вином, для ферментування знадобиться тонкий наліт, який є на ягодах.
Капустину вагою 1 кг і 2−3 середні морквини тонко нарізати. Листя базиліку (50 г) промити і обсушити. Виноград відокремити від гілочки. У скляну банку скласти у 2−3 шари капусту, виноград, моркву і базилік.
Приготувати маринад із 500 мл води, 50 мл меду і 10 г солі. Коли маринад закипить, залити капусту, накрити банку кришкою і залишити за кімнатної температури. Через 2 доби капуста готова. Перед вживанням краще охолодити.