Домашня квашена капуста з хроном: пікантний смак і користь
Хрустка, ароматна та з легкою гостринкою — ця квашена капуста з хроном стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Простий рецепт без зайвих зусиль: лише капуста, морква, хрін і спеції, трохи часу — і у вас на столі натуральний пробіотик, який не лише смачний, а й корисний!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/500130/kapusta-z-khronom.jpg)
2,5 кг білокачанної капусти, 400 г моркви, 100 г кореня хрону, 3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка кмину.
Зняти верхнє листя і розрізати капустини на четвертинки. Вирізати качани. Нашаткувати капусту ножем або за допомогою спеціальної тертки. Перекласти у велику емальовану каструлю.
Моркву та корінь хрону очистити, вимити. Моркву натерти на грубій тертці, хрін подрібнити у закритій чаші блендера. З'єднати з капустою.
Додати в капусту з морквою та хроном сіль і кмин. Ретельно перемішати, натискаючи руками, щоб виділився сік. Зверху покласти кришку або велику тарілку і встановити гніт. Залишити капусту для бродіння за кімнатної температури на 3 доби.
Після зазначеного часу на поверхні капусти утвориться піна. Зняти гніт і зробити кілька глибоких проколів дерев’яною шпажкою. Знову поставити на капусту гніт і перенести у прохолодне місце (температура — не вище 150C) на 3 доби.
Розкласти готову квашену капусту з хроном у сухі чисті банки і закрити їх пластиковими кришками (герметично не закривати!). Перенести на зберігання в холодильник.
Квашену капусту з хроном можна подавати, доповнивши іншими овочами, наприклад, тонко нарізаними солодким перцем або вареним буряком.