Передплата 2024 ВЗ

Квашена капуста з хроном

Рецепт

Квашена капуста з хроном
Квашена капуста з хроном

2,5 кг білокачанної капусти, 400 г моркви, 100 г кореня хрону, 3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка кмину.

Зняти верхнє листя і розрізати капус­тини на четвертинки. Вирізати качани. Нашаткувати капусту ножем або за до­помогою спеціальної тертки. Переклас­ти у велику емальовану каструлю.

Моркву та корінь хрону очистити, ви­мити. Моркву натерти на грубій тертці, хрін подрібнити у закритій чаші бленде­ра. З'єднати з капустою.

Додати в капусту з морквою та хро­ном сіль і кмин. Ретельно перемішати, натискаючи руками, щоб виділився сік. Зверху покласти кришку або велику та­рілку і встановити гніт. Залишити капусту для бродіння за кімнатної температури на 3 доби.

Після зазначеного часу на поверх­ні капусти утвориться піна. Зняти гніт і зробити кілька глибоких проколів дерев’яною шпажкою. Знову поставити на капусту гніт і перенести у прохолодне місце (температура — не вище 150C) на 3 доби.

Розкласти готову квашену капусту з хроном у сухі чисті банки і закрити їх пластиковими кришками (герметично не закривати!). Перенести на зберігання в холодильник.

Квашену капусту з хроном можна по­давати, доповнивши іншими овочами, наприклад, тонко нарізаними солодким перцем або вареним буряком.

Схожі новини