Ніжний свинячий шашлик у кефірному маринаді: рецепт для духовки
Соковитий шашлик із свинини, замаринований у кефірі з прованськими травами та запечений у рукаві, — це чудова альтернатива мангалу. Простий рецепт із доступних інгредієнтів подарує страву, яка збереже всю ніжність м’яса та здивує ваших близьких
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499303/shashlyk.jpg)
1 кг м’якоті свинини, 2 зубчики часнику, 1 л кефіру, 2 ч. ложки сушених прованських трав, 5 дрібних цибулин, сіль і перець.
Для маринаду змішати вичавлений часник, кефір, прованські трави, посолити і поперчити до смаку. Перекласти нарізану великими кубиками свинину в маринад.
Перемішати м’ясо з маринадом, щоб він рівномірно розподілився. Затягнути верх миски харчовою плівкою і поставити у холодильник на 1 год.
М’ясо злегка обсушити від маринаду і нанизати на дерев’яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. Помістити в один або два кулінарні рукави. Кінці зав’язати. Наколоти верх рукава (рукавів) гострим ножем.
Викласти підготовлений свинячий шашлик на деко і запікати за температури 200°C 30 хв. Потім розрізати верх рукава і готувати ще близько 15 хв.