Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Картопля з часником у кулінарному рукаві

Рецепт

Картопля з часником у кулінарному рукаві
Картопля з часником у кулінарному рукаві

1 кг картоплі, 5 зубчиків часни­ку, 60 мл оливкової олії, 1 гілочка розмарину, сіль і мелений чорний перець.

Духовку розігріти до 200°С. Карто­плю почистити. Великі картоплини розрізати на 4 частини, дрібні - на­впіл. Часник розчавити пласким бо­ком ножа, очистити. Покласти карто­плю та часник у рукав для запікання і зафіксувати один кінець.

Влити оливкову олію, додати сіль і чорний перець, листочки розмарину. Зав’язати другий кінець рукава і до­бре потрусити, щоб усе перемішало­ся.

Покласти рукав на деко або ре­шітку, зробити 2−3 надрізи у верхній частині пакета і поставити в духовку. Запікати 40 хв до готовності.

Картоплю в рукаві можна викорис­товувати як гарнір або подавати як самостійну страву. Для цього приго­тувати до неї соус, наприклад, беша­мель, йогуртовий із м’ятою, сирний або будь-який інший до смаку.

Схожі новини