Картопля з часником у кулінарному рукаві
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499299/kartoplia-v-rukavi.jpg)
1 кг картоплі, 5 зубчиків часнику, 60 мл оливкової олії, 1 гілочка розмарину, сіль і мелений чорний перець.
Духовку розігріти до 200°С. Картоплю почистити. Великі картоплини розрізати на 4 частини, дрібні - навпіл. Часник розчавити пласким боком ножа, очистити. Покласти картоплю та часник у рукав для запікання і зафіксувати один кінець.
Влити оливкову олію, додати сіль і чорний перець, листочки розмарину. Зав’язати другий кінець рукава і добре потрусити, щоб усе перемішалося.
Покласти рукав на деко або решітку, зробити 2−3 надрізи у верхній частині пакета і поставити в духовку. Запікати 40 хв до готовності.
Картоплю в рукаві можна використовувати як гарнір або подавати як самостійну страву. Для цього приготувати до неї соус, наприклад, бешамель, йогуртовий із м’ятою, сирний або будь-який інший до смаку.