Крильця в стилі Буффало
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499152/kryltsia-buffalo.jpg)
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 1,2−1,5 кг курячих крил
- ½ л кефіру
- 5 зубчиків часнику
- 1 ч. ложка солі
- перець чорний мелений
- 1 ст. ложка соусу чилі
ДЛЯ СОУСУ «БУФФАЛО»:
- 60 г вершкового масла
- 2 ст. ложки коричневого цукру
- 3 ст. ложки томатного соусу
- 1 зубчик часнику
- сіль, чорний мелений перець
- 1 ст. ложка соусу чилі
Крила вимити, обсушити та розрізати по суглобах на 3 частини.
Кінчики крил не використовувати.
Для маринаду змішати всі інгредієнти, замаринувати в них крила в залишити на 1−6 год.
Духовку розігріти до 190−200°С. Промариновані крила запікати на застеленому фольгою і змащеному олією деку 30−40 хв. Один раз перевернути під час запікання. Готові крильця викласти у велику миску.
Соус «Буффало». На середньому вогні в каструлі розтопити вершкове масло з коричневим цукром. Коли суміш почне закипати, додати томатну пасту чи соус і соус чилі. Потім додати зубчик вичавленого часнику, сіль і чорний перець до смаку, довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Кип’ятити соус не можна, тому що він може розшаруватись.
Вилити соус у крила і добре перемішати.