Суп із груш і броколі
Рецепт
![Суп із груш і броколі](https://img.wz.lviv.ua/vnqSaqhzxnCBvsOA-hBNKXIH4KY=/428x285/smart/filters:format(webp)/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/498164/sup-z-hrusheiu-i-brokoli.jpg)
- 2−3 ароматні груші
- 2 цибулини-шалот
- 40 г вершкового масла
- 2 ст. ложки вівсяних пластівців
- 500 г броколі
- 80 г мигдальних пелюсток
- 140 г сиру «Філадельфія» або «Крем Чіз»
- 500 мл молока
- 800 мл овочевого бульйону
- сіль, чорний мелений перець
- в’ялені сливи — за бажання
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
- л води
- 1 цибулина
- 1 середня морквина
- 1 лавровий листок
- сіль, кілька горошин перцю і гвоздики
Зварити бульйон з овочів і спецій, 40−60 хв, процідити.
Розтопити у сотейнику масло і злегка обсмажити нарізану кружальцями цибулю-шалот, додати броколі. Смажити 5 хв, помішуючи дерев’яною лопаткою (кілька суцвіть броколі відкласти для подачі).
Груші очистити від шкірки, нарізати кубиками. Додати їх до обсмаженої цибулі з броколі разом із вівсяними пластівцями та мигдальними пелюстками.
Влити бульйон і молоко. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 20 хв. Зняти з вогню, додати вершковий сир. Збити блендером до однорідності.
За потреби посолити і поперчити.
Подавати із суцвіттям броколі та в’яленою сливою, з паличками Грісіні, грінками чи зерновими хлібцями.