Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Фарширована картопля в ніжному вершковому соусі

Соковитий фарш, ніжна картопля та ароматний вершковий соус — ідеальне поєднання для ситної та смачної вечері. Страва проста у приготуванні, але здивує вас своїм багатим смаком і ніжною текстурою

Фарширована картопля
Фарширована картопля

20 картоплин, 350−400 г фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 200 г вершків, 70 г вершкового масла, сіль, перець і спеції — до смаку, 2−3 ст. ложки олії, 50 мл води.

Бажано, щоб картоплини були при­близно однакової форми.

Картоплю очистити, вирізати серединку. Форму змастити олією і викласти у неї картоплю отвором догори.

Фарш (яловичий, свинячий, курячий або суміш яловичого зі свинячим) ви­класти у миску. Додати яйце, спеції, по­солити і поперчити. У фарш можна до­дати сиру нарізану цибулю, а можна її спершу обсмажити на олії до прозорос­ті. Перемішати і начинити картоплю.

У пательні розтопити масло, додати вершки, перемішати і прогріти, до ки­піння не доводити. У деко з картоплею влити воду та масляно-вершкову су­міш. Запікати у розігрітій до 180°С духо­вці 40 хв.