Фарширована картопля в ніжному вершковому соусі
Соковитий фарш, ніжна картопля та ароматний вершковий соус — ідеальне поєднання для ситної та смачної вечері. Страва проста у приготуванні, але здивує вас своїм багатим смаком і ніжною текстурою
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/497728/kartoplia.jpg)
20 картоплин, 350−400 г фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 200 г вершків, 70 г вершкового масла, сіль, перець і спеції — до смаку, 2−3 ст. ложки олії, 50 мл води.
Бажано, щоб картоплини були приблизно однакової форми.
Картоплю очистити, вирізати серединку. Форму змастити олією і викласти у неї картоплю отвором догори.
Фарш (яловичий, свинячий, курячий або суміш яловичого зі свинячим) викласти у миску. Додати яйце, спеції, посолити і поперчити. У фарш можна додати сиру нарізану цибулю, а можна її спершу обсмажити на олії до прозорості. Перемішати і начинити картоплю.
У пательні розтопити масло, додати вершки, перемішати і прогріти, до кипіння не доводити. У деко з картоплею влити воду та масляно-вершкову суміш. Запікати у розігрітій до 180°С духовці 40 хв.