Передплата 2024 «Добрий господар»

Фаршировані баклажани

Рецепт

Фаршировані баклажани
Фаршировані баклажани

2 великі баклажани, 600 г м’яса, 400 г консервованих подрібнених помідорів, ¾ склянки вареного рису, 1 середня цибулина, 1 зубчик часнику, 5 гілочок петрушки, 70 г адигейського сиру, 1 склянка ово­чевого бульйону, 1 ст. ложка суміші улюблених спецій, дрібка мелено­го червоного гострого перцю, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль.

Зробити на кожному баклажану глибокі надрізи вздовж, не прорі-заючи наскрізь. Посипати сіллю роз­різи і залишити на пів години, потім промити. Розігріти духовку до 190°C. М’ясо змолоти на м’ясорубці з густою решіткою.

У великій мисці змішати м’ясний фарш, рис, розім'ятий виделкою сир, посічені цибулю і часник, подрібнену зелень, всипати спеції, посолити і до­бре вимішати.

Наповнити сумішшю розрізи в ба­клажанах.

Покласти баклажани у невелику фор­му для запікання, застелену пергамен­том, баклажани мають лежати щільно.

Змішати консервовані помідори та бульйон і залити баклажани. Скропити олією і запікати 45−60 хв, періодично поливаючи томатною рідиною з дна форми.

Схожі новини