Фаршировані баклажани
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/497727/baklazhany.jpg)
2 великі баклажани, 600 г м’яса, 400 г консервованих подрібнених помідорів, ¾ склянки вареного рису, 1 середня цибулина, 1 зубчик часнику, 5 гілочок петрушки, 70 г адигейського сиру, 1 склянка овочевого бульйону, 1 ст. ложка суміші улюблених спецій, дрібка меленого червоного гострого перцю, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль.
Зробити на кожному баклажану глибокі надрізи вздовж, не прорі-заючи наскрізь. Посипати сіллю розрізи і залишити на пів години, потім промити. Розігріти духовку до 190°C. М’ясо змолоти на м’ясорубці з густою решіткою.
У великій мисці змішати м’ясний фарш, рис, розім'ятий виделкою сир, посічені цибулю і часник, подрібнену зелень, всипати спеції, посолити і добре вимішати.
Наповнити сумішшю розрізи в баклажанах.
Покласти баклажани у невелику форму для запікання, застелену пергаментом, баклажани мають лежати щільно.
Змішати консервовані помідори та бульйон і залити баклажани. Скропити олією і запікати 45−60 хв, періодично поливаючи томатною рідиною з дна форми.