Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабачки з фаршем, запечені у духовці

Рецепт

Кабачки з фаршем, запечені у духовці
Кабачки з фаршем, запечені у духовці

4 кабачки середнього розміру, 500 г м’якоті курки (свинини, ялови­чини), 1 велика цибулина, 2 зубчики часнику, 2 помідори, 40 г вершково­го масла, ½ ч. ложки мелених пря­них трав, 100 г твердого сиру, сіль, чорний перець.

Кабачки вимити і розрізати вздовж навпіл. Ложкою вийняти частину м’якоті, щоб залишилися стінки за­втовшки близько 1 см.

Курку (свинину, яловичину) змоло­ти на м’ясорубці з густою решіткою. Вийнятий м’якуш подрібнити.

У пательні на маслі підрум'янити посічені цибулю з часником, додати фарш, збільшити вогонь і смажити, роз­биваючи лопаткою грудочки, до зміни кольору.

Додати у пательню до фаршу по­дрібнені кабачки та помідори. Смажити, помішуючи, на середньому вогні 10 хв. Приправити, посолити і поперчити до смаку.

Нагріти духовку до 190°C. Половинки кабачків покласти на деко або у форму. Розкласти начинку, розрівняти. Поси­пати кабачки натертим сиром. Запікати в духовці близько 20−30 хв до рум’яної скоринки.

Схожі новини