Фаршировані кабачки під сирною скоринкою — смачно, соковито, апетитно!
Запечені кабачки з ніжною м’ясною начинкою, ароматними спеціями та тягучим сиром — це ідеальний варіант для ситної вечері. Легкі у приготуванні, вони поєднують корисність овочів і насичений смак соковитого фаршу. Спробуйте — і ця страва стане улюбленою у вашому меню
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/497726/kabachky.jpg)
4 кабачки середнього розміру, 500 г м’якоті курки (свинини, яловичини), 1 велика цибулина, 2 зубчики часнику, 2 помідори, 40 г вершкового масла, ½ ч. ложки мелених пряних трав, 100 г твердого сиру, сіль, чорний перець.
Кабачки вимити і розрізати вздовж навпіл. Ложкою вийняти частину м’якоті, щоб залишилися стінки завтовшки близько 1 см.
Курку (свинину, яловичину) змолоти на м’ясорубці з густою решіткою. Вийнятий м’якуш подрібнити.
У пательні на маслі підрум'янити посічені цибулю з часником, додати фарш, збільшити вогонь і смажити, розбиваючи лопаткою грудочки, до зміни кольору.
Додати у пательню до фаршу подрібнені кабачки та помідори. Смажити, помішуючи, на середньому вогні 10 хв. Приправити, посолити і поперчити до смаку.
Нагріти духовку до 190°C. Половинки кабачків покласти на деко або у форму. Розкласти начинку, розрівняти. Посипати кабачки натертим сиром. Запікати в духовці близько 20−30 хв до рум’яної скоринки.