Передплата 2024 ВЗ

Фаршировані помідори

Рецепт

Фаршировані помідори
Фаршировані помідори

500 г пісного яловичого фаршу, 12 середніх великих міцних, але стиглих помідорів, 1 великий бакла­жан, 1 середня цибулина, 2 зубчики часнику, 3 ст. ложки булгуру, 6−8 гі­лочок м’яти, 6−8 гілочок петрушки, 1 ч. ложка меленої приправи, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль, чорний мелений перець.

Розігріти духовку до 200°С. Змастити форму 25×35 см олією або маслом.

Наколоти баклажан виделкою і за­пекти в духовці, кілька разів перевер­нувши, до темних підпалин, 10−15 хв. Перекласти на дошку, трохи остудити і очистити від шкірки. М’якоть переклас­ти разом з соком, що виділився, в гли­боку миску і збити на пюре занурюваль­ним блендером.

Відрізати верхівки помідорів і від­класти. Вийняти м’якоть чайною лож­кою і збити у блендері з оливковою олією, сіллю й перцем на однорідну масу. Викласти соус у форму для ви­пікання.

Цибулю та часник подрібнити і змі­шати з фаршем, пюре із печеного ба­клажана та булгуром. Приправити, посолити і поперчити. Додати дрібно нарізане листя м’яти та петрушки, від­клавши трохи для подачі, і добре пере­мішати начинку.

Злегка посипати внутрішню час­тину помідорів сіллю. Наповнити по­мідори фаршем і накрити зрізаними верхівками. Перекласти помідори у форму та щільно накрити фольгою. Запікати у духовці 15 хв. Потім зняти фольгу і запікати, поки помідори не підрум'яняться і рідина на дні форми не загусне, ще 30−35 хв. Посипати фаршировані помідори зеленню, що залишилася. Помідори можна поси­пати натертим сиром — твердим або напівтвердим, прикрити їх «кришечка­ми» і поставити в духовку.

Схожі новини