Сирний торт з печива
Сирний тортик з печива швидкий і легкий у приготуванні, а на смак ніжний та соковитий
Для торта: 500 г кисломолочного сиру, 3 ст. ложки сметани 20%, 5 ст. ложок цукру, 90 г вершкового масла, 30 шт. печива (наприклад, «Топлене молоко»), 1 банка консервованих персиків.
Для глазурі: 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру.
Сир збити блендером, щоб позбутися грудочок. За потреби заздалегідь викласти його на марлю, щоб стекла зайва рідина (якщо сир дуже вологий).
Додати цукор до смаку, м’яке вершкове масло, сметану.
Ретельно збити блендером до однорідного стану. Виходить гладкий сирний крем.
Фрукти нарізати невеликими шматочками. Одну половинку персика залишити для прикрашання готового торта.
Дно форми вистелити харчовою плівкою, змастити невеликою кількістю крему. Печиво вмочати в сироп з-під персиків і викладати на дно.
Змастити печиво шаром крему, на нього викласти фрукти.
А потім знову викласти шар печива, яке обмочувати у сиропі.
Формувати торт можна різними способами, варіюючи шари печива, крему, фруктів або іншої начинки. Останній шар: верхнє печиво залишити без крему, оскільки це стане нижнім шаром торта. Загорнути краї харчової плівки і накрити зверху ще одним шаром, щоб торт не пропах холодильником. Поставити мінімум на 2 год на холод, краще — на ніч. Крем схопиться, печиво стане м’якшим.
Для глазурі у каструльці необхідні інґредієнти перемішати до однорідного стану. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи, після чого зняти з вогню. Торт заздалегідь вийняти з форми, перевернувши на блюдо для подачі. Вирівняти боки торта ножем або лопаткою. Прикрасити верхівку консервованим персиком та за бажання іншими фруктами і ягодами. Зверху полити сирний торт трохи охололою глазур’ю, посипати крихтою печива. Можна одразу подавати торт до столу або зберігати його в холодильнику.