Передплата 2024 «Добра кухня»

Сирний торт з печива

Сирний тортик з печива швидкий і легкий у приготуванні, а на смак ніжний та соковитий

Сирний торт з печива
Сирний торт з печива

Для торта: 500 г кисломолочного сиру, 3 ст. ложки сметани 20%, 5 ст. ложок цукру, 90 г вершкового масла, 30 шт. печива (наприклад, «Топле­не молоко»), 1 банка консервованих персиків.

Для глазурі: 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру.

Сир збити блендером, щоб позбутися грудочок. За потреби заздалегідь ви­класти його на марлю, щоб стекла зайва рідина (якщо сир дуже вологий).

Додати цукор до смаку, м’яке вершко­ве масло, сметану.

Ретельно збити блендером до одно­рідного стану. Виходить гладкий сирний крем.

Фрукти нарізати невеликими шматоч­ками. Одну половинку персика залишити для прикрашання готового торта.

Дно форми вистелити харчовою плів­кою, змастити невеликою кількістю кре­му. Печиво вмочати в сироп з-під перси­ків і викладати на дно.

Змастити печиво шаром крему, на нього викласти фрукти.

А потім знову викласти шар печива, яке обмочувати у сиропі.

Формувати торт можна різними спо­собами, варіюючи шари печива, кре­му, фруктів або іншої начинки. Останній шар: верхнє печиво залишити без крему, оскільки це стане нижнім шаром торта. Загорнути краї харчової плівки і накри­ти зверху ще одним шаром, щоб торт не пропах холодильником. Поставити мі­німум на 2 год на холод, краще — на ніч. Крем схопиться, печиво стане м’якшим.

Для глазурі у каструльці необхідні інґре­дієнти перемішати до однорідного стану. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи, після чого зняти з вогню. Торт заздалегідь вийняти з форми, перевернувши на блюдо для подачі. Ви­рівняти боки торта ножем або лопаткою. Прикрасити верхівку консервованим пер­сиком та за бажання іншими фруктами і ягодами. Зверху полити сирний торт тро­хи охололою глазур’ю, посипати крихтою печива. Можна одразу подавати торт до столу або зберігати його в холодильнику.

Схожі новини