Картопляно-грибні рулетики з лаваша
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484983/lavash.jpg)
- 200 г лаваша,
- 500 г картоплі,
- 300 г печериць,
- 50 мл відвару (картопляного),
- 1 пучок петрушки,
- 1 ріпчаста цибулина,
- 4 зубчики часнику,
- сіль, перець — до смаку,
- олія — для обсмажування.
Почистити картоплю, нарізати, залити водою і зварити у підсоленій воді. Злити воду, залишивши 50 мл відвару для пюре. Розім'яти картоплю на пюре, додаючи відвар.
Дрібно нарізати цибулю та печериці. Розігріти в пательні олію і обсмажити гриби з цибулею до золотистої скориночки. Наприкінці посолити та поперчити. У картопляне пюре додати гриби, ретельно перемішати. Подрібнити петрушку і часник, також додати їх у картопляне пюре. Ретельно перемішати всю масу і поділити на 2 частини.
Розстелити на столі лист лаваша і змастити його половиною пюре.
Накрити другим листом лаваша, змастити картопляним пюре, що залишилося, і згорнути з довгого боку. Розрізати рулет на шматочки завтовшки 1,5−2 см. Розігріти в пательні олію, викласти в неї рулетики з лаваша і обсмажити до золотистої скоринки. Перевернути та обсмажити з іншого боку.
Обсмажені картопляно-грибні рулетики з лаваша подавати до столу одразу.