Передплата 2024 «Добра кухня»

Картопляно-грибні рулетики з лаваша

Рецепт

Картопляно-грибні рулетики з лаваша
Картопляно-грибні рулетики з лаваша
  • 200 г лаваша,
  • 500 г картоплі,
  • 300 г печериць,
  • 50 мл відвару (кар­топляного),
  • 1 пучок петрушки,
  • 1 ріп­часта цибулина,
  • 4 зубчики часнику,
  • сіль, перець — до смаку,
  • олія — для обсмажування.

Почистити картоплю, нарізати, за­лити водою і зварити у підсоленій воді. Злити воду, залишивши 50 мл відвару для пюре. Розім'яти картоплю на пюре, додаючи відвар.

Дрібно нарізати цибулю та печериці. Розігріти в пательні олію і обсмажити гриби з цибулею до золотистої скори­ночки. Наприкінці посолити та попер­чити. У картопляне пюре додати гриби, ретельно перемішати. Подрібнити пе­трушку і часник, також додати їх у карто­пляне пюре. Ретельно перемішати всю масу і поділити на 2 частини.

Розстелити на столі лист лаваша і змастити його половиною пюре.

Накрити другим листом лаваша, змастити картопляним пюре, що зали­шилося, і згорнути з довгого боку. Розрі­зати рулет на шматочки завтовшки 1,5−2 см. Розігріти в пательні олію, викласти в неї рулетики з лаваша і обсмажити до золотистої скоринки. Перевернути та обсмажити з іншого боку.

Обсмажені картопляно-грибні руле­тики з лаваша подавати до столу одразу.

Схожі новини