Картопля з хрусткою скоринкою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484982/kartoplia.jpg)
- 600 г картоплі,
- 1−2 зубчики часнику,
- 3 ст. ложки олії,
- 1 ч. ложка солі,
- 0,5 ч. ложки чорного перцю,
- спеції - до смаку.
Картопля потрібна із середнім вмістом крохмалю, щоб не розварювалася.
Картоплю почистити і нарізати на часточки. Невелику картоплю розрізати на 4 частини, дуже не дрібнити. Варто її добре обсушити, тоді хрумка скоринка
буде забезпечена. Змішати сіль, перець та інші улюблені спеції, додати дрібно посічений або вичавлений часник. Влити олію і розмішати заправку для картоплі. Вилити заправку до скибочок картоплі, добре перемішати, щоб кожен шматочок з усіх боків був нею змащений.
Деко вистелити пергаментом, змастити олією. Викласти скибочки картоплі в один шар, для кращого підрум'янювання. Якщо заправка залишилася — змастити нею картоплю зверху. Поставити деко в розігріту до 180−200°С духовку на 30−35 хв, запікати до гарної скоринки. Подавати із соусом або овочами як гарнір або як закуску.