Передплата 2024 «Добра кухня»

Картопля з хрусткою скоринкою

Рецепт

Картопля з хрусткою скоринкою
Картопля з хрусткою скоринкою
  • 600 г картоплі,
  • 1−2 зубчики часни­ку,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю,
  • спеції - до смаку.

Картопля потрібна із середнім вміс­том крохмалю, щоб не розварювалася.

Картоплю почистити і нарізати на часточки. Невелику картоплю розрізати на 4 частини, дуже не дрібнити. Варто її добре обсушити, тоді хрумка скоринка

буде забезпечена. Змішати сіль, перець та інші улюблені спеції, додати дрібно посічений або вичавлений часник. Влити олію і розмішати заправку для картоплі. Вилити заправку до скибочок картоплі, добре перемішати, щоб кожен шматочок з усіх боків був нею змащений.

Деко вистелити пергаментом, змастити олією. Викласти скибоч­ки картоплі в один шар, для кращого підрум'янювання. Якщо заправка за­лишилася — змастити нею картоплю зверху. Поставити деко в розігріту до 180−200°С духовку на 30−35 хв, запікати до гарної скоринки. Подавати із соусом або овочами як гарнір або як закуску.

Схожі новини