Картопляники з капустою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484281/kapusta.jpg)
- 600 г вареної картоплі,
- 1 яйце,
- 50 мл молока,
- 50 г маргарину,
- 200 г борошна,
- 600 г свіжої або квашеної капусти,
- 1 велика морквина,
- 1 цибулина,
- 2 ст. ложки томатної пасти,
- 1 зубчик часнику,
- олія рафінована,
- сухарі для панірування,
- сіль, цукор, оцет, приправи за бажання.
Молоко підігріти і розтопити в ньому маргарин. Гарячу картоплю розім'яти, підливаючи молочну суміш. Збовтати яйце, влити в пюре. Розмішати, додати борошно і вимішати.
Капусту нашаткувати, моркву і цибулю дрібно нарізати. Все змішати, перетерти із сіллю, додати цукор і кілька крапель оцту. У глибокій пательні підігріти олію і злегка підсмажити у ній овочі. Додати томатну пасту, вичавити часник. Акуратно розмішати, прикрити кришкою і тушкувати ще 30 хв на малому вогні.
З картопляної маси і начинки, що охолола, ліпити пиріжки, панірувати їх у хлібних крихтах і смажити з двох боків до рум’яності.