Передплата 2025 «Добрий господар»

Картопляники з капустою

Рецепт

Картопляники з капустою
Картопляники з капустою
  • 600 г вареної картоплі,
  • 1 яйце,
  • 50 мл молока,
  • 50 г маргарину,
  • 200 г борошна,
  • 600 г свіжої або квашеної капусти,
  • 1 велика морквина,
  • 1 ци­булина,
  • 2 ст. ложки томатної пасти,
  • 1 зубчик часнику,
  • олія рафінована,
  • сухарі для панірування,
  • сіль, цукор, оцет, приправи за бажання.

Молоко підігріти і розтопити в ньому маргарин. Гарячу картоплю розім'яти, підливаючи молочну суміш. Збовтати яйце, влити в пюре. Розмішати, додати борошно і вимішати.

Капусту нашаткувати, моркву і цибулю дрібно нарізати. Все змішати, перетерти із сіллю, додати цукор і кілька крапель оцту. У глибокій пательні підігріти олію і злегка підсмажити у ній овочі. Додати то­матну пасту, вичавити часник. Акуратно розмішати, прикрити кришкою і тушку­вати ще 30 хв на малому вогні.

З картопляної маси і начинки, що охолола, ліпити пиріжки, панірувати їх у хлібних крихтах і смажити з двох боків до рум’яності.