Картопляники з грибами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484280/kartoplia-i-hryby.jpg)
- 0,5 кг вареної картоплі,
- 1 яйце,
- 100 мл сметани,
- 250 г борошна,
- 1 цибулина,
- 300 г печериць,
- 150 г твердого сиру,
- сіль, мелений духмяний перець,
- жир — для смаження.
Картоплю перем’яти з яйцем та сметаною. Замісити тісто, потроху підсіваючи борошно. У сотейнику підігріти жир. Додати посічену цибулю, обсмажити до прозорості. Додати нарізані дрібними кубиками печериці. Посолити, поперчити і смажити до готовності. Коли гриби стануть м’якими, а цибулька підрум'яниться, зняти з плити.
У охололу масу натерти сир. Можна за бажання додати посічений кріп. Далі формувати пиріжки, які смажити в киплячій олії. Смакують зі сметаною та зеленню.