Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Картопляники з куркою і сиром

Рецепт

Картопляники з куркою і сиром
Картопляники з куркою і сиром
  • 700 г вареної картоплі,
  • 3 жовтки,
  • 100 г спреду,
  • 1,5 склянки борошна,
  • 400 г грудки курки,
  • 200 г твердого сиру,
  • 1 цибулина,
  • 1 зубчик часнику,
  • сіль і чорний мелений перець,
  • рафі­нована олія,
  • панірувальні сухарі.

Гарячу варену картоплю розім'яти ра­зом із розтопленим спредом. Додати жовтки і добре розмішати. Просіюючи по­троху борошно, вимішати пластичну масу. Накрити серветкою, щоб не утворилася скоринка на поверхні. Грудку подрібни­ти разом із цибулею блендером або на

м’ясорубці. Часник дрібно посікти. У па­тельні нагріти олію, присолити її і припер­чити. Потім класти подрібнені інгредієнти. Готувати, помішуючи, на малому вогні. За 2 хв до готовності м’яса додати часник, перемішати і вимкнути нагрівання. Начин­ка для картопляників має охолонути.

Натерти сир на тертці середнього розміру та додати до м’ясної суміші. Тіс­то розділити на кульки. З них зробити коржик, покласти фарш і з'єднати краї. Сформовану котлетку панірувати у суха­рях та обсмажувати у добре розігрітій олії. Підсмажені до золотистості картопляники викладати на паперовий рушник, а потім на тарілку, прикрашену зеленню. Можна до них подати гострий томатний соус.

Схожі новини