Картопляники з куркою і сиром
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484279/kartoplia-i-syr.jpg)
- 700 г вареної картоплі,
- 3 жовтки,
- 100 г спреду,
- 1,5 склянки борошна,
- 400 г грудки курки,
- 200 г твердого сиру,
- 1 цибулина,
- 1 зубчик часнику,
- сіль і чорний мелений перець,
- рафінована олія,
- панірувальні сухарі.
Гарячу варену картоплю розім'яти разом із розтопленим спредом. Додати жовтки і добре розмішати. Просіюючи потроху борошно, вимішати пластичну масу. Накрити серветкою, щоб не утворилася скоринка на поверхні. Грудку подрібнити разом із цибулею блендером або на
м’ясорубці. Часник дрібно посікти. У пательні нагріти олію, присолити її і приперчити. Потім класти подрібнені інгредієнти. Готувати, помішуючи, на малому вогні. За 2 хв до готовності м’яса додати часник, перемішати і вимкнути нагрівання. Начинка для картопляників має охолонути.
Натерти сир на тертці середнього розміру та додати до м’ясної суміші. Тісто розділити на кульки. З них зробити коржик, покласти фарш і з'єднати краї. Сформовану котлетку панірувати у сухарях та обсмажувати у добре розігрітій олії. Підсмажені до золотистості картопляники викладати на паперовий рушник, а потім на тарілку, прикрашену зеленню. Можна до них подати гострий томатний соус.