Макові рогалики
Рецепт
- 200 г вершкового масла,
- ½ ч. ложки морської солі,
- 200 г кисломолочного сиру,
- 220 г борошна+для підсипання.
Для наповнення: 1 склянка маку, ½ склянки меду, 1/3 склянки води, 1 ч. ложка лимонної цедри, 1,5 ст. ложки свіжого лимонного соку.
Для посипання: 2 ст. ложки цукру, ½ ч. ложки меленої кориці, дрібка натертого мускатного горіха.
У чаші міксера збити вершкове масло кімнатної температури і сіль. Додати перетертий через сито сир і змішати на середньо-низькій швидкості до об'єднання.
Вимкнути міксер, додати просіяне борошно і зменшити швидкість до низької, змішувати, доки тісто не почне збиратися навколо гака в кулю, близько 1 хв.
Зібрати тісто і викласти його на поліетиленову плівку, загорнути і сформувати тісто в прямокутник завтовшки 2,5 см. Покласти в холодильник мінімум на 2 год або на ніч. Змішати в невеликій каструлі насіння маку, мед, воду, лимонну цедру, сік і морську сіль, дати закипіти на середньому вогні. Готувати, поки суміш не загусне, близько 10 хв. Перекласти суміш у герметичний контейнер, коли охолоне, перенести в холодильник.
Розкачати тісто на присипаній борошном стільниці і розкачати тісто на прямокутник завтовшки 5 мм. Скласти тісто втроє, як лист, складаючи верхню третину вниз, а потім нижню третину зверху. Знову розкачати тісто на прямокутник завтовшки 5 мм. Повторити так ще двічі. Розрізати тісто на 3 шматки, обгорнути кожен у плівку і покласти в холодильник на 1 год. Змішати цукор, корицю і мускатний горіх. На злегка присипаній борошном стільниці розкачати шматок охолодженого тіста на коло діам. 30 см. Злегка змочити краї тіста (близько 1 см за периметром) збитим яйцем і викласти ложкою 1/3 макової начинки на поверхню тіста, розподілити рівномірно, не заходячи за змащені яйцем межі.
За допомогою ножа розділити коло на чотири частини. Нарізати кожен сегмент на 3 так, щоб вийшло 12 маленьких трикутників. Починаючи з їх широкого кінця, згорнути трикутники. Помістити рогалики на деко, застелене пергаментом, скріпленим боком донизу. Повторити з рештою тіста. Змастити рогалики збитим яйцем і посипати сумішшю цукру і прянощів. Випікати у розігрітій до 1800С духовці, доки рогалики красиво не підрум'яняться, близько 30 хв.