Передплата 2024 ВЗ

Макові рогалики

Рецепт

Макові рогалики
Макові рогалики
  • 200 г вершкового масла,
  • ½ ч. ложки морської солі,
  • 200 г кисло­молочного сиру,
  • 220 г борошна+для підсипання.

Для наповнення: 1 склянка маку, ½ склянки меду, 1/3 склянки води, 1 ч. ложка лимонної цедри, 1,5 ст. ложки свіжого лимонного соку.

Для посипання: 2 ст. ложки цукру, ½ ч. ложки меленої кориці, дрібка натертого мускатного горіха.

У чаші міксера збити вершкове мас­ло кімнатної температури і сіль. Дода­ти перетертий через сито сир і зміша­ти на середньо-низькій швидкості до об'єднання.

Вимкнути міксер, додати просіяне бо­рошно і зменшити швидкість до низької, змішувати, доки тісто не почне збирати­ся навколо гака в кулю, близько 1 хв.

Зібрати тісто і викласти його на по­ліетиленову плівку, загорнути і сфор­мувати тісто в прямокутник завтовшки 2,5 см. Покласти в холодильник мінімум на 2 год або на ніч. Змішати в невеликій каструлі насіння маку, мед, воду, лимон­ну цедру, сік і морську сіль, дати закипіти на середньому вогні. Готувати, поки су­міш не загусне, близько 10 хв. Переклас­ти суміш у герметичний контейнер, коли охолоне, перенести в холодильник.

Розкачати тісто на присипаній борош­ном стільниці і розкачати тісто на пря­мокутник завтовшки 5 мм. Скласти тісто втроє, як лист, складаючи верхню трети­ну вниз, а потім нижню третину зверху. Знову розкачати тісто на прямокутник завтовшки 5 мм. Повторити так ще двічі. Розрізати тісто на 3 шматки, обгорнути кожен у плівку і покласти в холодиль­ник на 1 год. Змішати цукор, корицю і мускатний горіх. На злегка присипаній борошном стільниці розкачати шматок охолодженого тіста на коло діам. 30 см. Злегка змочити краї тіста (близько 1 см за периметром) збитим яйцем і викласти ложкою 1/3 макової начинки на поверх­ню тіста, розподілити рівномірно, не за­ходячи за змащені яйцем межі.

За допомогою ножа розділити коло на чотири частини. Нарізати кожен сег­мент на 3 так, щоб вийшло 12 маленьких трикутників. Починаючи з їх широкого кінця, згорнути трикутники. Помістити рогалики на деко, застелене пергамен­том, скріпленим боком донизу. Повто­рити з рештою тіста. Змастити рогалики збитим яйцем і посипати сумішшю цу­кру і прянощів. Випікати у розігрітій до 1800С духовці, доки рогалики красиво не підрум'яняться, близько 30 хв.

Схожі новини