Млинцевий шоколадний торт
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480091/tort.jpg)
- Для млинців: 200 мл кефіру, 200 мл молока, 3 яйця, 60 г цукру, 300 г борошна, 1,5 ст. ложки порошку какао без цукру, 300 г питної води, 3 ст. ложки олії + для смаження, сіль.
- Для крему: 400 мл вершків 33%, 400 г вершкового сиру типу маскарпоне, 250 г згущеного молока.
- Для ганаша: 60 мл вершків 33%, 10 г вершкового масла, 40 г темного шоколаду.
Млинці. Підігріти трохи суміш із кефіру та молока. Яйця збити з цукром на білу пухку масу. Змішати яєчну та молочну суміші. Додати борошно і какао, перемішати до однорідності, щоб не було грудочок. Залишити на 15 хв за кімнатної температури.
Додати окріп до яєчно-молочної суміші, перемішати. Влити олію, посолити і розмішати до однорідності.
Смажити млинці на пательні діам. близько 21 см. Має вийти 24 млинці. Щоб торт вийшов рівний, млинці обрізати за допомогою кондитерського кола діам. 18 см.
Крем. Вершки збити. Сир змішати зі згущеним молоком до однорідності. З'єднати вершки та сирну суміш. Для складання торта найкраще використати кондитерське кільце, яке вистелити ацетатною стрічкою. Кожен млинець змастити тонким і рівним шаром крему (50−60 г), крім останнього. Зібраний торт поставити у холодильник на 4−8 год.
Ганаш. Вершки з маслом прогріти на плиті, не доводячи до кипіння, а лише щоб розтопилося масло. Додати шоколад, нарізаний на рівні невеликі шматочки, перемішати і відразу зняти з вогню. Перемішувати ганаш, доки не розчиниться шоколад. Вилити шоколадну суміш на торт. Знову поставити в холодильник на 1 год.
Акуратно ножем пройтися уздовж стінок кільця. Зняти кільце і стрічку. Прикрасити торт за власним бажанням.