Передплата 2024 ВЗ

Млинцевий шоколадний торт

Рецепт

Млинцевий шоколадний торт
Млинцевий шоколадний торт
  • Для млинців: 200 мл кефіру, 200 мл молока, 3 яйця, 60 г цукру, 300 г борошна, 1,5 ст. ложки порош­ку какао без цукру, 300 г питної води, 3 ст. ложки олії + для смаження, сіль.
  • Для крему: 400 мл вершків 33%, 400 г вершкового сиру типу маскар­поне, 250 г згущеного молока.
  • Для ганаша: 60 мл вершків 33%, 10 г вершкового масла, 40 г темного шоколаду.

Млинці. Підігріти трохи суміш із ке­фіру та молока. Яйця збити з цукром на білу пухку масу. Змішати яєчну та молоч­ну суміші. Додати борошно і какао, пе­ремішати до однорідності, щоб не було грудочок. Залишити на 15 хв за кімнатної температури.

Додати окріп до яєчно-молочної сумі­ші, перемішати. Влити олію, посолити і розмішати до однорідності.

Смажити млинці на пательні діам. близько 21 см. Має вийти 24 млинці. Щоб торт вийшов рівний, млинці обрі­зати за допомогою кондитерського кола діам. 18 см.

Крем. Вершки збити. Сир змішати зі згущеним молоком до однорідності. З'єднати вершки та сирну суміш. Для складання торта найкраще використати кондитерське кільце, яке вистелити аце­татною стрічкою. Кожен млинець змас­тити тонким і рівним шаром крему (50−60 г), крім останнього. Зібраний торт по­ставити у холодильник на 4−8 год.

Ганаш. Вершки з маслом прогріти на плиті, не доводячи до кипіння, а лише щоб розтопилося масло. Додати шоко­лад, нарізаний на рівні невеликі шматоч­ки, перемішати і відразу зняти з вогню. Перемішувати ганаш, доки не розчи­ниться шоколад. Вилити шоколадну суміш на торт. Знову поставити в холо­дильник на 1 год.

Акуратно ножем пройтися уздовж сті­нок кільця. Зняти кільце і стрічку. При­красити торт за власним бажанням.

Схожі новини