Передплата 2024 «Добра кухня»

Перець, фарширований грибами

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

Перець, фарширований грибами
Перець, фарширований грибами
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 2−3 зубчики часнику
  • ½ склянки рису
  • 6−7 перців
  • 300 г грибів або грибної ікри
  • олія
  • 300 г сметани або вершків
  • ½ літра молока
  • сіль, чорний перець

Цибулю почистити, нарізати, відкласти.

Моркву почистити, натерти на грубій тертці і теж відкласти.

Зварити рис, додати 1 цибулину, часник, перець, сіль.

Гриби помити, очистити і зварити у підсоленій воді. Відцідити, подрібнити і підсмажити на олії з посіченою цибулею. Коли охолонуть, змішати з вареним рисом. Якщо використовуєте печериці, їх не варити, а лише підсмажити з цибулею.

У стручків перців зрізати верхівки і відкласти, а середину очистити від зернят. Прокип’ятити перці у солоній воді 5 хв, викласти у сито і дати воді стекти. Заповнити перці сумішшю рису з грибами.

Викласти в каструлю шарами: олію, сметану, перці, нарізану цибулю, натерту моркву, перці, сметану, знову цибулю і моркву, молоко. За потреби додати трохи води. Тушкувати 1 год, на плиті або у духовці.

Ганна Мартинюк, м. Чернівці.

Схожі новини