Перець, фарширований грибами
Рецепт від читачів «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479570/perets.jpg)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2−3 зубчики часнику
- ½ склянки рису
- 6−7 перців
- 300 г грибів або грибної ікри
- олія
- 300 г сметани або вершків
- ½ літра молока
- сіль, чорний перець
Цибулю почистити, нарізати, відкласти.
Моркву почистити, натерти на грубій тертці і теж відкласти.
Зварити рис, додати 1 цибулину, часник, перець, сіль.
Гриби помити, очистити і зварити у підсоленій воді. Відцідити, подрібнити і підсмажити на олії з посіченою цибулею. Коли охолонуть, змішати з вареним рисом. Якщо використовуєте печериці, їх не варити, а лише підсмажити з цибулею.
У стручків перців зрізати верхівки і відкласти, а середину очистити від зернят. Прокип’ятити перці у солоній воді 5 хв, викласти у сито і дати воді стекти. Заповнити перці сумішшю рису з грибами.
Викласти в каструлю шарами: олію, сметану, перці, нарізану цибулю, натерту моркву, перці, сметану, знову цибулю і моркву, молоко. За потреби додати трохи води. Тушкувати 1 год, на плиті або у духовці.
Ганна Мартинюк, м. Чернівці.