Сирники з бананом
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/478854/syrnyky.jpg)
- 200 г кисломолочного сиру,
- 1 банан,
- 4 ст. ложки борошна,
- 50 г родзинок,
- 50 мл олії,
- 1,5 ст. ложки цукру,
- 2−3 дрібки солі.
Сир викласти у глибоку миску, всипати цукор, сіль і родзинки. Родзинки можна спершу запарити в окропі на 10 хв, а потім викласти на паперові серветки і злегка обсушити перед додаванням у тісто.
Очистити стиглий банан від шкірки, подрібнити і додати в миску. Ретельно розім'яти весь вміст виделкою і перемішати. Всипати 2 ст. ложки борошна і вимішати тісто, воно має бути м’яким та пластичним. Якщо банан великий або рідкий сир, то можна додати ще трохи борошна. Борошно, що залишилося, висипати на тарілку або блюдце. Сформувати «котлету» з сирного тіста і запанірувати її в борошні з усіх боків. Обсмажувати у розігрітій з олією пательні на середньому нагріванні по 1−2 хв з кожного боку до золотистої скоринки. Викласти сирники на тарілку, яку можна заздалегідь застелити паперовим рушником. Подавати з варенням, сметаною або джемом.