Сирники з бананом

Рецепт

Сирники з бананом
Сирники з бананом
  • 200 г кисломолочного сиру,
  • 1 ба­нан,
  • 4 ст. ложки борошна,
  • 50 г родзи­нок,
  • 50 мл олії,
  • 1,5 ст. ложки цукру,
  • 2−3 дрібки солі.

Сир викласти у глибоку миску, всипати цукор, сіль і родзинки. Родзинки можна спершу запарити в окропі на 10 хв, а по­тім викласти на паперові серветки і злег­ка обсушити перед додаванням у тісто.

Очистити стиглий банан від шкірки, подрібнити і додати в миску. Ретельно розім'яти весь вміст виделкою і пере­мішати. Всипати 2 ст. ложки борошна і вимішати тісто, воно має бути м’яким та пластичним. Якщо банан великий або рідкий сир, то можна додати ще трохи бо­рошна. Борошно, що залишилося, виси­пати на тарілку або блюдце. Сформувати «котлету» з сирного тіста і запанірувати її в борошні з усіх боків. Обсмажувати у розігрітій з олією пательні на середньому нагріванні по 1−2 хв з кожного боку до зо­лотистої скоринки. Викласти сирники на тарілку, яку можна заздалегідь застелити паперовим рушником. Подавати з варен­ням, сметаною або джемом.