Ліниві вареники з манкою та травами

Рецепт

Ліниві вареники з манкою та травами
Ліниві вареники з манкою та травами
  • 400 г кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • 4−5 гілочок базиліку
  • 2−3 гілочки кропу
  • 50 г зеленої цибулі
  • 4 ст. ложки борошна + для підсипання
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • сіль, чорний перець

Сир протерти через сито.

Окремо збити вінчиком яйце. Додати до сиру і перемішати.

Трави (базилік — червоний або зелений, кріп та зелену цибулю) дрібно нарізати.

У сирну масу додати борошно та манку. Посолити, поперчити і ретельно перемішати. Додати підготовлену зелень, знову перемішати.

Розділити тісто на 8−10 частин, скачати з кожної «ковбаску» на столі, припорошеному борошном.

Загорнути у харчову плівку та покласти на 15 хв у холодильник.

Тоді зняти плівку і нарізати їх невеликими поперечними шматочками.

У великій каструлі об'ємом не менше 3 л закип’ятити воду і трохи посолити.

Опустити у воду шматочки тіста і варити трохи довше ніж 1 хв після спливання на поверхню. Вийняти шумівкою на порційні тарілки і відразу подати.