Ліниві вареники з манкою та травами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477294/linyvi-varenyky.jpg)
- 400 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 4−5 гілочок базиліку
- 2−3 гілочки кропу
- 50 г зеленої цибулі
- 4 ст. ложки борошна + для підсипання
- 2 ст. ложки манної крупи
- сіль, чорний перець
Сир протерти через сито.
Окремо збити вінчиком яйце. Додати до сиру і перемішати.
Трави (базилік — червоний або зелений, кріп та зелену цибулю) дрібно нарізати.
У сирну масу додати борошно та манку. Посолити, поперчити і ретельно перемішати. Додати підготовлену зелень, знову перемішати.
Розділити тісто на 8−10 частин, скачати з кожної «ковбаску» на столі, припорошеному борошном.
Загорнути у харчову плівку та покласти на 15 хв у холодильник.
Тоді зняти плівку і нарізати їх невеликими поперечними шматочками.
У великій каструлі об'ємом не менше 3 л закип’ятити воду і трохи посолити.
Опустити у воду шматочки тіста і варити трохи довше ніж 1 хв після спливання на поверхню. Вийняти шумівкою на порційні тарілки і відразу подати.