Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Салат з печінкою і грушею

Рецепт

Салат з печінкою і грушею
Салат з печінкою і грушею
  • 450 г курячої печінки
  • 1 груша
  • 50 г в’яленої журавлини
  • ½ апельсина
  • 300 г салатного міксу
  • 1 ст. ложка олії
  • 30 г вершкового масла
  • сіль — до смаку

Печінку вимити й обсушити. Очистити і розрізати на 2−4 частини.

Розігріти в пательні половину вершкового масла і всю олію.

Викласти печінку і готувати, помішуючи, на сильному вогні, 3−4 хв. Не перетримати, бо стане сухою та гумовою. Перекласти печінку на тарілку і посолити.

Грушу розрізати на четвертинки, вирізати серцевину із насінням, а потім нарізати кожну частину ще на три. Журавлину (можна замінити на родзинки) вимити та обсушити.

Розігріти в пательні решту масла і викласти грушу із журавлиною. Перемішати та обсмажити, періодично помішуючи, 3−5 хв, до золотистого кольору.

Влити свіжий сік половини апельсина, перемішати і вимкнути вогонь.

Салатний мікс вимити, обсушити і викласти на тарілку.

Поверх салатного листя викласти спершу курячу печінку, потім грушу із в’яленою журавлиною.

За бажання полити соусом, що залишився в пательні.

Схожі новини