Суп харчо
Рецепт

- 300 г яловичини
- 1,5 морквини
- 1,5 цибулини
- 0,5 склянки рису
- 2 пучки зелені (петрушки або кінзи)
- сіль, чорний мелений перець
- 1 пучок базиліку
- 2 лаврові листки
- 1 склянка горіхів
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. ложка шафрану
- 0,5 ч. ложки коріандру
- 1 дрібка паприки
- 0,25 ч. ложки хмелі-сунелі
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 0,5 ст. ложки аджики
М’ясо добре промити, нарізати кубиками і зварити бульйон. Додати в бульйон шматок моркви, пів цибулини і невеликий пучок петрушки, лаврове листя і перець горошком.
Варити 40 хв. Овочі з бульйону вийняти, дрібно потовкти горіхи.
Підсмажити морквину і цибулину, що заишилися. У бульйон висипати промитий рис.
Коли рис буде наполовину готовий, додати спеції і горіхи. Висипати у суп суміш спецій.
У суп вичавити часник і покласти томатну пасту з аджикою. Посолити, додати зелень.
Дати настоятись мінімум 30 хв.